Oficiální jméno Matrixu 4, co bude k vidění v traileru a podle šéfa Sony je uvedení v kinech i skrze streamování zničující


 Filmové střípky.

Vzniká čtvrtý film Matrix, to všichni fandové (nejen) sci-fi určitě vědí. Ale co jsme nevěděli je to, jaké jméno film ponese. To se změnilo, na akci CinemaCon bylo prozrazeno, že oficiální název bude The Matrix: Resurrections a kromě toho byla na akci ukázány záběry z filmu.

Ty se oficiálně na internet ještě nedostaly, ale jejich popis ano. Upoutávka začíná v San Franciscu, kde je k vidění Neo, který si říká Thomas a zdá se, že netuší, kým skutečně je. Neil Patrick Harris hraje jeho terapeuta a v traileru je k vidění jejich sezení. Neo terapeutovi sdělí to, že má sny, které nepůsobí jako sny a zajímá ho, jestli není šílený. Následují scény z původní trilogie. Poté jsou k vidění záběry setkání Nea a Trinity, ale zdá se, že se neznají, i když si přijdou povědomí, protože se Trinity zeptá Nea, jestli už se někdy setkali. Následuje sestřih každodenního života v San Franciscu. Objeví se Yahya Abdul-Mateen II (připomíná mladou verzi Morphea) a nabídne Neovi červenou a modrou pilulku. Mladá žena s modrými vlasy pak vezme Nea skrze zrcadlo. V dalších scéně Neo bojuje s Morpheem a Neo zničí dojo. Následuje sestřih typických aspektů série Matrix, jako jsou stylové akční scény, zastavování kulek nebo agenti.

Neví se, kdy se upoutávka bude oficiálně dostupná online, ale s ohledem na to, že premiéra je naplánována na 22. 12. 2021 by to nemělo trvalo dlouho. 

Mimochodem, film by měl být dostupný současně v kinech i na streamovací službě HBO Max, což je asi fajn pro diváky, kteří si mohou vybrat, ale například jeden ze šéfů společnosti Sony Josh Greenstein si na rozdíl od vedení Warner Bros. (které stojí za Matrixem) nemyslí, že je to dobrá taktika. 

"Uvést filmy současně v kinech a doma je zničující pro náš společný byznys. Naše filmy budou nejdříve k vidění v našich kinech. Kina a zážitek z kina zvítězí. Posledních devatenáct měsíců tu bylo hodně pesimismu a úpadku. Aniž bychom zlehčovali velmi reálné výzvy, my v Sony hledíme na filmový byznys z dlouhodobého hlediska."

Otázkou je, zda se filmový byznys nezměnil natolik, že se prostě studia nevyhnou současnému uvedení doma i v kinech. To ale ukáže až čas.

Zdroj: ScreenRant, Deadline, Warner Bros. (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat