Nick Fury hlásí návrat a tvůrce Pána času kritizuje to, jakým způsobem bylo oznámeno, že je Loki bisexuální

 


Komiksové střípky.

Nicka Furyho jsme v Marvelovském filmovém universu viděli naposledy v roce 2019 ve filmu Spider-Man: Daleko od domova (2019), ale víme, že to nebylo naposledy. Což je ostatně jasné i z toho, že jeho představitel Samuel L. Jackson zveřejnil snímek Furyho vousů s komentářem, který naznačuje, že se bývalý šéf S.H.I.E.L.D.u vrací. Ovšem, zatím není jasné, kvůli kterému projektu konkrétně, Marvel jich má rozdělených několik, ve kterých se předpokládá, že Nicka uvidíme.


V seriálu Loki se objevila první důležitá postava, která spadá do LGBTQ+ (lesbické-gay-bisexuální-transsexuální-queer) komunity, Loki (Tom Hiddleston) naznačil, že v minulosti měl vztahy s muži i ženami a je to považováno za důležitý krok k rozmanitosti, což mnozí ocenili. Ovšem, objevili se i brblalové, kterým se větší rozmanitost nelíbí. A do skupiny nespokojených se zařadil i showrunner seriálu Pán času Russell T. Davies. Ten ale není proti větší rozmanitosti, nezdá se mu něco jiného:

"Myslím si, že je velký důvod k obavám. Loki udělal jednu zmínku o tom, že je bisexuální a všichni na to, 'Můj bože, teď je to pansexuální seriál.' Je to jedno slovo. Řekl slovo 'princ" a my jsme na to měli reagovat, 'Díky Disney! Není to skvělé?' Je to praštěné zbabělé mdlé gesto vůči důležitým politikám a příběhům, které by měly být odvyprávěny."

Tvůrci se tak zřejmě nelíbí, že Loki zmínil, že měl svého prince a to bylo více méně vše, pokud jde o jeho bisexualitu a Disney za to zřejmě podle něj očekává, že se dočká nadšených ovací. Ostatně, v poslední době se v projektech od Disneyho objevují LGBTQ+ postavy, ale buďto to není nikdy přímo zmíněno, že k této komunitě patří, nebo se kolem toho chodí po špičkách, případně tomu není věnován žádný větší prostor a právě na to asi Davides narážel.

Zdroj: Swansea University/TV Insider, Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat