Duna: Režisérka marvelovských Eternals už tuhle sci-fi jízdu viděla a je vyděšená

Proč?

Nová verze Duny se dočkala několika přesunů premiéry a nakonec nebude ve stejný den k vidění v kinech a na streamovací službě HBO Max jak bylo původně v plánu, do kin dorazí 22. 10. 2021 (3. 9. bude uvedena na filmovém festivalu v Benátkách) a na HBO Max o 31 dnů později. 

A zdá se, že někteří lidé už měli šanci sci-fi projekt režiséra Denise Villeneuvea zhlédnout, oscarová režisérka marvelovské epické jízdy Eternals (premiéra 4. 11. 2021) Chloé Zhao totiž popsala své pocity z filmu a také se rozpovídala, co si o něm myslí a proč ji situace děsí:

SOUVISEJÍCÍ: ŽALOBA NA DISNEYHO JE PROPAGAČNÍ KAMPAŇ, JAK ZÍSKAT VÍC PENĚZ, MYSLÍ SI PRÁVNÍK

"Dává mi to naději, když filmaři jako Denis mají šanci realizovat svou vizi a natočit něco tak neuvěřitelného, tak filmového. Takhle zkušenost mi prostě vyrazila dech, když jsem byl v místnosti [a sledovala film]. Ale také jsem vyděšená z toho, kolik lidí na to půjde, nebo nepůjde, aby si užilo tuhle zkušenost v kině stejně jako já a co to znamená pro budoucnost."

Je pravda, že se filmové studia tak trochu perou s nastalou situací. Některé dál vydávají filmy jen v kinech, jiné současně v kinech a na streamovací službě za poplatek a například Warner Bros. (které stojí i za Dunou) v kinech a na streamovací službě, ale bez dodatečného poplatku Ovšem například novinka Sebevražedný oddíl (2021) si v kinech nevedla tak, jak se čekalo a člověk asi nepotřebuje křišťálovou kouli na to, aby se dovtípil, že velký vliv na to mělo právě uvedení na HBO Max zdarma. 

Na druhou stranu, není zaručeno, že film zaboduje, když bude v den premiéry jen v kinech s ohledem na tom, že pandemie Covid-19 v USA opět nabírá na síle. 


Zdroj: Sight and Sound/Indiewire, Warner Bros. (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat