Doctor Strange 2: Představitelka Scarlet Witch naznačila, že půjde o slušně děsivou podívanou

 

Elizabeth Olsen promluvila o očekávané podívané. 

Marvelovky obvykle nemají silné hororové prvky, ale proslýchá se, že Doctor Strange in the Multiverse of Madness by v tomto ohledu měl jít proti proudu a mohl by být vcelku strašidelnou podívanou. A nyní to naznačila i Elizabeth Olsen, která ve filmu ztvární Scarlet Witch, ta přirovnala Doctora Strange (Benedict Cumbertbach) k Indiana Jonesovi v kápi a dodala:

"Myslím si, že je to strašidelnější než Indiana Jones. Domnívám se, že to určitě víc působí jako něco od Sama Raimiho. Možná to byl záměr, ale určitě se z toho vyklubalo něco temnějšího.... Ano, je tu nádech hororu vycházející z neustálého strachu a napětí a mystifikace a hrátek s kamerou, hrátek s různou perspektivou a to vše za účelem toho, aby se publikum cítilo více napjaté. Myslím si, že je to víc než jen nablýskaný film ve stylu Indiana Jonese. Miluji Indiana Jonese, ale v tomto případě je tu onen pocit, že se děje něco temnějšího."

Režisér Sam Raimi si rád hraje s různými žánry a má ve svém životopisu i některé zajímavé horory, takže je mužem na svém místě, pokud Marvel hledal někoho, kdo nabídne mrazivější nádech. Snad to bude fungovat, protože zkombinovat hororové a komiksové prvky nedopadá vždy úplně nejlépe (viz například Noví mutanti)...

Premiéra filmu se odehraje 24. 3. 2022.

Zdroj: Vanity Fair, Marvel Studios/Disney (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat