Invincible: Vynikající a brutální komiksový seriál, o kterém jste (asi) neslyšeli


 Tohle stojí za pozornost. 

Jsou projekty, které jsou extrémně očekávané a populární už před premiérou a jsou projekty, o kterých ví spíše ti, kteří se o daný žánr hlouběji zajímají. Do druhé skupiny (alespoň u nás) zřejmě spadá i animovaný komiksový seriál Invicible.

Ten nabízí streamovací společnost Amazon Prime Video a tím pádem o něm spousta lidí v našich končinách neslyšela, ale je opravdu škoda, že tu není oficiálně dostupný, protože je to lahůdka. 

Série se inspiroval u stejnojmenného komiksu od Roberta Kirkmana a to je zvučné jméno, jde o tvůrce jiné komiksové pecky a to The Walking Dead, která byla předlohou pro seriál Živí mrtví. Ostatně, postavy v Invincible namluvila spousta herců, kteří v Živí mrtví působí a to včetně hlavní role Marka Graysona, kterého nadaboval Steven Yeun (Glenn z Živých mrtvých). 

Námět seriálu na první pohled nevypadá kdovíjak zajímavě, sleduje osudy dospívajícího Marka, jehož otec je nejmocnější superhrdina působící na Zemi a snaží se ze svého syna vychovat nástupce. Ale nenechte se mýlit, Invincible není další variací na klasickou zápletku, brzy se to zvrtne a seriál začne být na jednu stranu tak trochu parodií na komiksový žánr, na té druhé nekompromisní brutální jízdou, která těžko hledá konkurenci. Představte si něco ve stylu seriálu The Boys (který také nabízí Amazon), ale v animované formě.

Některým puritánům se sice možná až šokující násilí nelíbí, ale já tvrdím, že seriálu sluší a není tu jen proto, aby šokovalo, ale také proto, aby ukázalo, že být superhrdinou není legrace a zanechá to na člověku jak psychické, tak fyzické jizvy. 

Aniž bych chtěl moc prozrazovat, tak vězte, že Invincible je skvělý komiksový seriál se zajímavými postavami, epickými akčními scénami, scénářem plným zvratů a zvučnými jmény v obsazení a rozhodně stojí za pozornost. 

Nedávno skončila první řada, schválena byla ale druhé a rovnou i třetí.

 

Zdroj: Amazon Prime Video (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat