Mortal Kombat: Krev poteče proudem, film bude testovat hranice filmové brutality



Simon McQuoid se rozpovídal o očekávané videoherní adaptaci.

Doslova desítky let se čekalo na další film Mortal Kombat a konečně je to skoro tady, premiéra se odehraje 23. 4. 2021 na streamovací službě HBO Max. 

A poprvé v historii půjde o hraný film Mortal Kombat, který bude mládeži nepřístupný. Je tak jasné, že se dočkáme slušné porce násilí a podle režiséra Simona McQuoida se tvůrci snažili testovat hranice filmové brutality (ale současně je nepřekračovat):

"Je to něco, nad čím jsme museli hodně přemýšlet, protože jsme nechtěli, abychom to podcenili, ale současně, abychom to nepřehnali. Co znamená přehnat... Pokud jde o určité věci ze hry, jestliže byste je zkusili zrealizovat, film by nebylo možné zveřejnit. To je prostě fakt. Ale věděli jsme, že se chceme dostat k určité hranici a nepřekročit ji a to bylo opravdu... probíhaly o tom diskuse."

Ani s přístupností R (do sedmnácti let pouze pod dohledem dospělé osoby) si nemůžete dovolit všechno a hry patří k tomu nejbrutálnějšímu, co videoherní svět nabízí. V případě filmů je tu ještě přístupnost NC-17, která zakazuje to, aby se na film díval někdo pod 17 let, ale ta je používána velmi výjimečně a některá kina odmítají promítat projekty s touto přístupností a spousta inzerentů s nimi nechce být spojována. Tvůrci se tak museli držet v hranicích přístupnosti R, ale i tak se můžeme těšit na poctivou dávku brutality.

Čekání na premiéru si můžete zkrátit videm, které nabízí rozhovory s herci a tvůrci i několik nových záběrů.


Zdroj: CB, Warner Bros./HBO Max (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat