Falcon & Winter Soldier: Co říká Anthony Mackie, že dostane vlastní film? A jak reaguje tvůrce na kritiku smrti postavy tmavé barvy pleti


 Komiksové střípky. POZOR, SPOILERY!!!

V seriálu Falcon & Winter Soldier se nakonec Sam Wilson (Anthony Mackie) rozhodl, že přece jen přijme identitu Kapitána Ameriky a zanedlouho vyšlo najevo, že vznikne čtvrtý film Captain America s tím, že jeho hlavní postavou nebude Steve Rogers (Chris Evans), který zřejmě dostane odlišný projekt, ale právě Sam Wilson. 

SOUVISEJÍCÍ: PROČ STOJÍ ZA ZHLÉDNUTÍ FALCON & WINTER SOLDIER

Je to samozřejmě velká událost. Co na to tedy Anthony říká?

"Znamenalo by to pro mě všechno. Je to zábavné, protože tohle dělám opravdu dlouho. Když jsem se stal součástí byznysu, měl jsem dvě přání: Chtěl jsem natočit western, ideálně s ClinteM Eastwoodem a chtěl jsem být superhrdinou. To bylo vše, co jsem chtěl a potom bych byl spokojen... Myšlenka na to, že budu ústřední postavou marvelovského filmu, pro to neexistují slova, kterými bych to popsal, speciálně pro herce s tmavou barvou pleti. Herci tmavé pleti také příležitosti nedostávají. A dostat ji,  s veškerou prací, kterou jsem musel udělat, 11 lety tréninku a vším podobným, abych se sem dostal, to by byl monumentální výkon."

Je jasné, že to Sam nebude mít snadné, Chris Evans ztvárnil Kapitána Ameriku ikonických způsobem, ale Sam je šikovný herec, má velkou šanci to zvládnout. 

Ani tak není ale překvapením, že někteří diváci brblají kvůli tomu, že bude staronovým nositelem štítu právě bývalý Falcon. A další kritiky se dočkala i jedna smrt ze seriálu. Konkrétně je řeč o Lemaru Hoskinsovi/Battlestarovi (Clé Bennett), který byl zabit během střetu s Flag Smahers a někteří lidé si stěžovali, že jde o klasické klišé, kdy je zavražděna postava tmavé pleti, což má motivovat bělošskou postavu k další aktivitě (v tomto případě k brutálními zabití jednoho ze členů Flag Smashers).

Jak na to reaguje showrunner seriálu Malcolm Spellman?

"Ve filmech, které jsem viděl na začátku 80. let až do nynějška, smyslem všech tmavých postav bylo buďto být vedlejší postavou, jejíž prací bylo pomáhat bělošské postavě a když se tato postava vydala na dobrodružství, postava tmavé pleti zmizela. Nebo byla postava tmavé pleti v 99 %  případů zabita někde u konce druhého aktu."

Malcolm si je vědom toho, že tento krok mohl být vnímán jako problematický, ale podle všeho šlo o způsob, jak dotlačit Johna Walkera (Wyatt Russell) k tomu, aby došlo k jeho "zlomení" a on ukázal svou temnou stranu. 

Zdroj: USA TodayFade to Black, Marvel Studios/Disney+ (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat