Ray Fisher dál kritizuje DC, prý chtělo z Justice League odstranit lidi tmavé pleti a nutilo ho do scény o Cyborgově penisu


A plakát k Justice League.

Přestavitel Cyborga Ray Fisher se v posledních měsících hodně rázně pouštěl do režiséra Josse Whedona, kterého obvinil z toho, že se během natáčení Justice League (2017) choval nepřijatelně, ale herec kritizoval také některé vysoce postavené pracovníky Warner Bros. a DC Films, kteří tomu měli údajně nečinně přihlížet. 

SOUVISEJÍCÍ: PŘEDSTAVITEL CYBORGA SE PUSTIL DO ŠÉFA DC FILMS, WARNER BROS. HO ŽÁDÁ, ABY S TÍM UŽ DAL POKOJ

A téměř neuplyne den, aby Fisher nepřišel s něčím dalším. Tentokrát šéfy studia obvinil z rasismu, ale také tvrdí, že byla jedna scéna přetočena proto, aby bylo zdůrazněno, že má Cyborg penis:

"Šéfové studia [použili] svou moc k tomu, aby redukovali [prostor] a nebo odstranili z tohoto filmu VŠECHNY lidi tmavé pleti. Moc dobře věděli to, že jejich rasistická rétorika, kterou si vybrali k tomu, aby se pobavili během schůzek, je urážlivá, diskriminační a nepřijatelná. Kromě toho, měli tu odvahu, že o ničem z toho nemluvili se mnou nebo s jinými lidmi tmavé pleti, kteří se podíleli na filmu. Místo toho zvolili způsob zbabělců a to manipulaci společně s extrémně problematickými požadavky, jako to, že mě požádali, abych 'Hrál Cyborga jako Quasimoda' a nutili mě přetočit scénu, aby mohli zdůraznit to, že má Cyborg penis."

To, jaká byla skutečně situace na natáčení není něčím, co bychom měli hodnotit my, ale faktem je, že Ray Fisher je opravdu hlasitý "stěžovatel" a sociální sítě zásobuje velkým množstvím výtek a kritiky. Otázkou je, zda si tím trochu neprokazuje medvědí službu, protože se dá tušit, že filmová studia se asi nepoženou do spolupráce s někým, u koho se budou obávat, že by se do nich mohl pustit podobně jako do DC a Warner Bros. Tím netvrdíme, že by se lidé neměli ozvat, pokud něco není v pořádku, ale je dobré zvážit, jakou formou se do kritiky pouštět.

A teď se můžete podívat na nový plakát k Justice League Zacka Snydera, která bude mít premiéru na HBO Max 18. 3. 2021.

Zdroj: Twitter, Warner Bros./DC Comics (úvodní fotografie) 

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat