Syn tvůrce Kapitána Ameriky není nadšený z toho, že jeho symbol měli útočníci na Kapitol

 

Syna Jacka Kirbyho se vyjádřil k nepříjemné situaci.

V minulých dnech následovníci dosluhujícího prezidenta Donalda Trumpa zaútočili na Kapitol Spojených států amerických, což vedlo k velkým materiálním škodám, pěti mrtvým a otřáslo to samotnou demokracií USA.

Mnoho z útočníků se označují za patrioty a tak jsme v davu mohli vidět americkou vlajku, ale také symbol Kapitána Ameriky (a Punishera). A Neal Kirby, syn Jacka Kirbyho/spolutvůrce Kapitána Ameriky se k tomu vyjádřil:

"Můj otec Jack Kirby, společně s jeho spolupracovníkem Joem Simonem vytvořili Kapitána Ameriku v roce 1941. Jde možná o nejikoničtější symbol patriotismu od 'Spirit of 1776' (termín používaný pro patriotickou náladu provázející Americkou revoluci, pozn. redakce). Kapitán Amerika je symbolem a ochráncem naší demokracie a práva posledních 79 let. Byl vytvořen dvěma židovskými kluky z New Yorku, kteří nesnášeli nacisty a nesnášeli tyrany. Kapitán Amerika vystoupil na ochranu utlačovaných a to už v době, kdy ještě neměl svou sílu a neprošel si experimentem armádních vědců, vždy se postavil za to, co je správné a nikdy neustoupil. Ve věku 72 let mám velmi dobré vzpomínky na každou politickou a společenskou změnu od Castrovy revoluce v padesátých letech. Přidejte si to k příběhům mého otce a pravděpodobně můžu načrtnout obrázek bojišť v severní Francii, která obklopovala město Mety během druhé světové války. Ovšem, události, které se udály v našem národním Kapitolu 6. ledna, povstání inspirované a podněcované naším vlastním prezidentem, mě budou pronásledovat navždy."

Není divu, že Kirby nese nelibě, že někteří z povstalců použili symbol postavy, kterou stvořil jeho otec, přece jen, útok na Kapitol odsoudily osoby z obou stran amerického politického spektra a tahle událost se nezapíše do dějin zrovna pěkným písmem. 

Zdroj: Twitter, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat