Filmy současně v kinech i na internetu? Pokud ano, snížíme cenu lístků a nevyděláte, ozvali se provozovatelé kin


Pochopitelně se jim nelíbí krok Warner Bros.

Není to tak dlouho, co se Warner Bros. rozhodlo reagovat na koronavirovou krizi tak, že uvede všechny velké filmy příštího roku (ale začne už letos s Wonder Woman 1984) ve stejný den v kinech i na své streamovací službě HBO Max. 

SOUVISEJÍCÍ: WARNER BROS. ZVEŘEJNÍ VŠECHNY VELKÉ FILMY PŘÍŠTÍHO ROKU V KINECH I NA STREAMOVACÍ SLUŽBĚ A TO V JEDEN DEN

To je dobrá zpráva pro diváky, ale ne pro provozovatele kin, kteří samozřejmě přijdou o spoustu peněz za lístky. A tak asi není divu, že se se velké řetězce kin, jako například AMC Theaters a Cinemark rozhodly ozvat a vyhrožují, že sníží cenu lístků za filmy od Warner Bros. na 3 až 5 dolarů a nechají si až 80 % ze zisků, což by v podstatě znamenalo, že projekty od Warner Bros. nevydělají téhle společnosti v kinech skoro nic.

Je ale otázkou, zda mají kina dostatečnou páku, protože jak ukázal příklad Mulan od Disneyho, tak filmy, které jsou uvedeny jen na streamovací službě také mohou výrazně vydělat. Ostatně, studio se tak o tržby nemusí dělit s distributorem nebo právě kiny a všechny zisky jdou do kapsy jen jemu. 

Těžko říct, jak se bude situace dál vyvíjet, ale jedno je jisté, covid-19 výrazně změní to, jakým způsobem se budou dostávat filmy k divákům.

Zdroj: THR, Warner Bros./DC Entertaiment (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat