Filmová revoluce, na hity jako Matrix 4, Mortal Kombat, The Suicide Squad nebo Duna můžete zajít do kina, nebo se ve stejný den podívat doma



Matrix 4, Duna nebo The Suicide Squad budou k dispozici v kinech i online. 

Covid-19 uspíšil to, co asi muselo přijít. Řeč je o čím dál víc dominantním postavení streamovacích služeb. Původně bylo zvykem, že se na nich objevovaly filmy několik měsíců poté, co byly uvedeny v kinech. Výjimkou byly filmy, které financovaly samotné streamovací platformy, ale nebylo úplně zvykem, že by filmy měly premiéru v digitální podobě. 

Situace se ale začala měnit, když propukal pandemie covid-19 a kina byla uzavřena (a i když byla otevřena, tak se do nich lidé báli chodit). Pomalinku polehoučku si tak začala filmová studia uvědomovat, že neustálé odsouvání premiér filmů v kinech není ideální a tak Disney uvedl Mulan na své streamovací službě Disney+, což byla jedna z pomyslných prvních vlaštovek a očividně ne posledních. 

Například ještě letos bude uvedena komiksovka Wonder Woman 1984 současně v kinech i na streamovací službě HBO Max a to je opravdu jen začátek, protože Warner Bros. (které stojí i za zmíněnou Wonder Woman) oznámilo, že všechny premiéry plánované na rok 2021 se odehrají jak v kinech, tak na streamovací službě HBO Max. 

A jedná se i velmi zvučné projekty. Konkrétně je řeč o následujících filmech: 

The Suicide Squad, The Matrix 4, Dune, Godzilla vs. Kong Space Jam: A New Legacy, Little Things, Judas and the Black Messiah, Tom & Jerry, Mortal Kombat, Those Who Wish Me Dead, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, In The Heights, Reminiscence, Malignant, The Many Saints of Newark, King Richard a Cry Macho.

Šéfka WarnerMedia Studios and Network Group Ann Sarnoff poznamenala:

"Žijeme v době, která nemá obdoby, což si žádá kreativní řešení a to včetně nové iniciativy ze strany Warner Bros. Pictures Group. Nikdo nechce, aby se filmy vrátily na stříbrné plátno víc než my. Víme, že nový obsah je živoucí silou pro kina, ale musíme najít kompromis s ohledem na to, že většina kin v USA bude v roce 2021 operovat v omezené kapacitě."

Samozřejmě se ozývají hlasy, že uvádění filmů na streamovacích službách bude znamenat velkou ránu pro kina, ale filmová studia musejí myslet také na sebe a na to, aby jejich stamilionové projekty vydělaly. A dá se tušit, že po Warner Bros. budou následovat další společnosti, které zvolí podobnou cestu. Filmový svět se mění, o tom není sporu.

Zdroj: THR, Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat