Superman & Lois: Vyhozená scenáristka prosazovala to, aby rodiče Clarka Kenta nebyli světlé pleti


 Stanice The CW to ale podle ní ignorovala. 

Rozmanitost postav je aktuálně hodně řešené téma a platí to i pro komiksový žánr. Tomu se hodně věnuje stanice The CW, která chystá dalších několik komiksových sérií včetně Superman & Lois. Na něm jako scenáristka pracovala také Nadria Tucker, ale byla vyhozena. 

Důvody sice nejsou známy, ale Nadria naznačila, že by svou roli mohlo sehrát i to, že navrhovala větší rozmanitost postav:

"Prosazovali jsme na počátku obsazování větší rozmanitost pro Marthu a Jonathana Kentovi, protože jsou to Supermanovi adoptivní rodiče, mohou být doslova kýmkoliv na světě. Ale to ignorovali. Poté byli [Martha a Jonathan] obsazeni a jsem si jistá, že skvělými herci. Martha ale byla přeobsazena. Znovu jsme prosazovali rozmanitost. Znovu nás ignorovali... Měla jsem dojem, že je potřeba, abychom prosazovali rozmanitosti i v jiných oblastech. Jako například, 'Vsaďme na větší rozmanitosti v případě vedlejších rolí.' A také, 'Co komparz? I lidé, kteří se pohybují na pozadí. Ať to není prostě 'kdokoliv.' Ať to odráží reálný svět."

Nelze tvrdit, že stanice The CW nesází na rozmanitost, nabízí seriály, kde jsou hrdinové různých národností v hlavních rolích, stejně tak nabízí seriály, kde mají hlavní roli, ženy, ale pokud jsou slova Nadrie pravdivá, pak se zdá, že zrovna u seriálu Superman & Lois to The CW úplně nevonělo. Proč? To těžko říct.

Seriál má premiéru naplánovanou na 23. 2. 2021.

Zdroj: Jonita Davis, The CW (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat