Zrušte všechny existující komiksy, navrhuje tvůrce Punishera


 Myslí si, že to bude ve finále dobrá věc.

Stejně jako mnohé jiné umělecké oblasti, i komiksový svět zasáhla koronavirová krize a tak se přemýšlí o tom, jak znovu nakopnout zájem zákazníků. S hodně nečekaným nápadem přišel spolutvůrce postavy Punishera Gerry Conway. Ten by zrušil všechny aktuální komiksy...´

"Zrušil bych každý existují superhrdinský komiks a publikoval omezený počet nových sérií pro čtenáře ze střední třídy, zjednodušil postavy a dějové linky a eliminoval všechny 'události', které vyžadují víc, než jen zběžné spojitosti se základní zjednodušenou kontinuitou. Deset možná patnáct sérií."

Myšlenka je taková, že aktuální komiksy jsou určeny hlavně pro čtenáře, kteří "žerou" každý sešit, který vyjde, sbírají je, znají většinu událostí a detailů. A takhle komplikovanost může být pro nové čtenáře matoucí a odrazující. Conway by tak doporučoval začít s čistým štítem a příliš to nekomplikovat, nicméně by se samozřejmě nevykašlal na oddané čtenáře:

"Pro dosavadní čtenáře bych nabídl oddělené dražší komiksové linie, které by nabídly rozšířené dospělejší dějové linky pro tvůrce a čtenáře, kteří je chtějí prozkoumat. Ale byly by oddělené. Nevycházely by měsíčně. Nebyly by mainstreamové. A udělal bych 'cokoliv', abych dostal komiksy, které vycházejí každý měsíc, do supermarketů a kin a Walmartu a Targetu a Costca (sítě velkých obchodů, pozn. redakce) a nabídl bych předplatné skrze Amazon. Zkusil bych veškeré alternativní dostupné formy distribuce."

Je to rozhodně zajímavá myšlenka, ale asi těžko realizovatelná. Neumím si představit poprask, který by zrušení dosavadních komiksů vyvolalo. Nebo si myslíte, že by to fandové zvládli a je to dobrý nápad?

Zdroj: CB, Marvel Comics (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat