A trvalo to jen jedenáct let, druhý Avatar je dotočen, třetí je skoro hotov


 Alespoň nějaké dobré zprávy po přesunu premiéry.

Před nějakou dobou se fandové Avatara dozvěděli nemilou zprávu, dlouho očekávaný druhý díl nebude k vidění příští rok před Vánoci, ale až 15. 12. 2022. Nicméně, teď vyšla najevo pozitivní informace, druhý Avatar je dotočen a třetí je skoro hotov. Potvrdil to režisér James Cameron:

"COVID nás zasáhl, stejně jako zasáhl ostatní. Ztratili jsme přibližně čtyři a půl měsíce produkce. Důsledkem toho je, že jsme přidali zhruba jeden rok k datu uvedení, které bude v prosinci 2022. To už bylo oznámeno. To ovšem neznamená, že mám další extra rok na dokončení filmu, protože ve chvíli, kdy jsme dotočili Avatara 2, jsme ihned začali pracovat na dokončení Avatara 3. A jak na tom aktuálně jsme. Jsem na Novém Zélandu a natáčím. Natáčíme zbytek živé akce. Zbývá nám zhruba deset procent. V případě Avatara 2 máme hotovo sto procent..."

Možná vás teď napadne, proč se tedy premiéra odsouvala, když mají tvůrci na dokončení druhého dílu více než rok, ale jak bylo řečeno, skončilo "živé" natáčení, teď zamíří film do postprodukce a netřeba připomínat, že Avatar hodně sází na trikové efekty, jejichž vytvoření zabere hromadu času. Ale už by asi nemělo dojít k dalšímu přesunu data uvedení.

Zdroj: The Independent, 20th Century Fox (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat