Temný rytíř povstal: Co bylo ve scéně, která byla tak drsná, že ji režisér vystřihl?


To prozradil herec, jehož postava v ní zemřela.

Batmanovská trilogie Christophera Nolana nebyla zrovna veselou a optimistickou podívanou a dočkali jsme se v ní několika násilných momentů, ale nebyly tak intenzivní, aby filmy nebyly přístupné od třinácti let. 

Ovšem, v Temný rytíř povstal (2013) byla původně scéna, která byla tak drsná, že by podle režiséra Christophera Nolana měl film přístupnost od sedmnácti let a tak skončil daný moment na podlaze střižny. 

A co v něm vlastně bylo? To prozradil Matthew Modine jehož postava Petera Foleye v téhle scéně zemřela:

"Vystřihl scénu mé smrti z Temný rytíř povstal. Bylo to protože podle něj byla tak násilná, že by [film] dostal přístupnost NC-17... Marion Cotillard - poté, co Bane zemře a Batman Chris [Bale] byl pobodán, nasedla do jednoho z vozidel. Začala ujíždět pryč a já na ni střílel. A ona mě přejela. Nakonec to bylo tak, že byl střih a já ležel na zemi mrtev. Ale [původně] to bylo opravdu násilné. Člověk, který za mě zaskakoval byl zasažen autem. Dali plexisklo dopředu [na auto] a on byl sražen. Měli lana, která ho vytáhla do vzduchu, ale zvedli ho asi patnáct stop do vzduchu a poté ho pustili a zvuk toho, jak jeho tělo zasáhlo ulici s dlažebními kostkami před Newyorskou burzou, bylo to odporné."

V dané době se studia docela bála filmů, které mají vyšší přístupnost než PG-13, protože předpokládala, že nemají šanci vydělat tolik, jako ty, na které mohou celé rodiny, takže není divu, že se Nolan rozhodl onen moment vystřihnout. V poslední letech se ale ukazuje, že i mládeži nepřístupné komiksové filmy mají šanci oslovit velké množství lidí, takže se dá tušit, že pokud by film Temný rytíř povstal vznikl dnes, byla by tu možnost, že i tenhle okamžik by byl k vidění.

Zdroj: CB, Warner Bros. (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat