HBO: Proč se v seriálu neobjevila "zombie" Catelyn Stark alias Lady Stoneheart


 Fandové knih v to doufali.

Catelyn Stark (Michelle Fairley) byla jednou z těch, pro koho šokující Rudá svatba v seriálu Hra o trůny neskončila zrovna nejlépe. Ale v knihách Catelyn vstala z mrtvých a stala se z ní krutá a pomstychtivá Lady Stoneheart, která mě jediný cíl, zničit všechny, kteří stáli za Rudou svatbou. 

V případě seriálu se doufalo, že se Lady Stoneheart také objeví, ale nikdy k tomu nedošlo. Proč? To vysvětlili tvůrci Hry o trůny David Benioff a D.B. Weiss:

"Nikdy o tom vlastně neprobíhala debata," poznamenal Benioff. "Je tu jedna skvělá chvilka. Jen o té se mluvilo. Moment, kdy se poprvé ukáže, je jedním z nejvíce neuvěřitelných momentů z knih. Myslím si, že právě tento moment je tím, který vedl k tomu, že po tom publikum volalo," dodal Weiss.

"Jedním z důvodů bylo také to, že jsme nechtěli vyzradit některé věci z Georgeových (George R.R. Martin, tvůrce knižní předlohy, pozn. redakce)," prohlásil Benioff.

A navíc by to podle Benioffa nebyla k Michelle úplně fér: "Michelle Fairley je tak skvělá herečka, že přivést ji zpět jako zombie, která nemluví, by působilo jako nevhodný návrat."

Jsou to zajímavé důvody, ale stejně by asi fandové byli rádi, pokud by Lady Stoneheart a její touha po krvi byly součástí seriálu, že?

Zdroj: EW, HBO (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat