Captain Marvel 2 má režisérku, půjde o první černošskou tvůrkyni, která dohlédne na marvelovku

Konečně se ví, kdo se postaví za kameru. 

Bez ohledu na to, že Captain Marvel (2019) čelila takzvanému review bombingu, tedy umělému snižování hodnocení s tím, že organizované skupiny chtěly zabránit tomu, aby měl film úspěch, tak se to nepovedlo a první ženská marvelovka si z kin odnesla 1,13 miliardy dolarů. 


Druhý díl tak byl více méně jistotou, i když si s jeho oznámením Marvel dával na čas. Ovšem, nakonec jsme se dočkali, ale ve spojitosti s filmem se neobjevovalo zrovna velké množství informací. Teď tu jednu máme a to poměrně důležitou. Bylo oznámeno, kdo se ujme režie. Bude to Nia DaCosta a není to poprvé, co Marvel angažoval ženu, ale je to poprvé, co marvelovku obstará režisérka tmavé barvy pleti.

To, že se režie tentokrát neujmou Anne Bowden a Ryan Fleck, kteří stojí za jedničkou, víme už delší dobu a v posledních měsících se hledal nástupce S tím, že nakonec byla vybrána DaCosta, což není vysloveně zkušená režisérka (zatím se soustředila hlavně na krátké filmy), ale aktuálně nemá o práci nouzi, dohlíží na reboot hororu Candyman (premiéra 15. 10. 2020). 

Pokud jde o Captain Marvel 2, tak scénář zajistí Megan McDonnell a zatím neznáme detaily příběhu, ale mluví se o tom, že by měl být inspirován legendární komiksovou zápletkou Secret Invasion. Datum premiéry je naplánováno na 7. 7. 2022.

Zdroj: Deadline
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat