Pokud by nebyly marvelovky inspirované u komiksů, sbíraly by jednu cenu za druhou, myslí si Chris Evans

Představitel Kapitána Ameriky věří, že si marvelovské filmy zaslouží víc ocenění.

Marvelovské filmy okupují hned několik míst (včetně toho první) v žebříčku nejúspěšnějších projektů všech dob, ale pokud jde o ocenění, tak to zase taková sláva není. A samozřejmě existuje dost lidí, kteří si myslí, že to není úplně fér. Patří k nimi Chris Evans, který v Marvelovském filmovém universu ztvárňoval Kapitán Ameriku a vysvětlil, proč si podle něj marvelovky zaslouží větší pozornost ze strany různých profesionální porot:

"Do těchto příběhových linek je investována spousta nápadů a pečlivého rozvažování. Pokud byste si z těchto filmů odebrali otisk Marvelu a postavy by nebyly inspirované komiksy, pak by tyhle filmy byly ve velkém oslavovány. Netvrdím, že každý [film] byl trefou do černého. Ale opravdu nabídli některé hodně zajímavé filmy."

Děj filmů z Marvelovského filmového universa není vždy dokonalý a jsou tu nějaká uklouznutí, ale je pravda, že jde i tak o propracovanou mozaiku, která ve finále dává smysl, i když je tu pár logických "kiksů". Nicméně, ani tak asi nelze očekávat, že se marvelovky v dohledné budoucnosti dočkají Oscara za scénář...

Nejbližší a jedinou letošní marvelovkou je Black Widow, která by měla mít premiéru 5. 11. 2020, i když těžko říct s ohledem na průběh pandemie covid-19 v USA.


Zdroj: Deadline, Marvel Studios (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat