Noví mutanti: Popis hororové x-menovky slibuje hromadu akce, hororový nádech a odkazuje na známého člena X-Menů

Zní to slibně. 

Poslední x-menovský film, který vznikl pod hlavičkou společnosti Fox předtím, než se stala součástí Marvelu, jsou Noví mutanti. Ti se na plátna snaží probojovat už dlouho a začalo to vypadat nadějně, ale přišla koronavirová krize a tak byla premiéra přesunuta. Následně se začalo mluvit (a ne poprvé) o tom, že film poputuje rovnou na streamovací služby, ale nakonec se zdá, že stále platí premiéra 28. 8. 2020 (u nás 3. 9. 2020). A nově byl uvolněn podrobný popis filmu, který zní hodně zajímavě:

"Je to děsivý akcí nabitý film inspirovaný marvelovskou komiksovou sérii, kdy je pět mladých lidí, kteří mají unikátní schopnosti, umístěno do tajné instituce, aby se podrobili léčbě, která by měla vyřešit nebezpečí plynoucí z jejich schopností. Těchto pět lidí jsou Danielle Moonstar alias Mirage, která vytváří iluze ze strachů ostatních lidí, Rahne Sinclar, která se mění ve vlkodlačici Wolfsbane, Sam Guthrie, který jako Cannonball dokáže létat velkou rychlostí a je chráněn silovým polem, Roberto da Costa alias Sunspot, který absorbuje a vysílá solární energii a Illyana Rasputin alias Magik. Je to mladší sestra Colossuse, která se dokáže dle libosti obklopit brněním a má k dispozici zbraň Soulsword, který posiluje množství jejich nadlidských a mentálních schopností. 

Tahle pětice je pozvána doktorkou Cecilii Reyes, aby se podělila o své příběhy o tom, kdy se poprvé projevily jejich schopnosti a tato pětice 'pacientů' pochopí, že jsou součástí skupiny lidí známých jako mutanti, kteří byli v minulosti utlačováni a obáváni. Poté, co odhalí své příběhy, se jejich vzpomínky zdánlivě stanou děsivou realitou. Brzy se začnou ptát sami sebe, co je skutečné a co ne a začne být jasné, že daná instituce není tím, čím se zdála být. Nyní je otázkou - proč jsou drženi jako zajatci? A kdo se je snaží zničit? Napětí a hororové prvky jsou součástí této vzrušující jízdy v režii Joshe Boona, který se společně s Knate Lee podílel také na scénáři."

Mohla by z toho být netradiční a působivá podívaná, ale je otázkou, jak úspěšná bude. V USA není situace zrovna nejlepší a těžko říct, kolik lidí se odváží do kina.


Zdroj: 20thCenturyStudios, Fox (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat