Marvel se snaží, ale nedělá dost, pokud je o rozmanitost a jaké to je hrát nového Kapitána Ameriku? O tom promluvil Anthony Mackie

Herec z marvelovek se vyjádřil ke svým dřívějším slovům. 

V minulosti se Anthony Mackie (Falcon) nechal slyšet v tom smyslu, že Marvel není dostatečně rozmanitý (především za kamerou), což samozřejmě vyvolalo výraznou reakci. Herec se tak rozhodl, že se k tomu znovu vyjádří:

"Řeknu tohle: Nemyslím si, že to, co se děje, je rasistický problém. Domnívám se, že je to problém nevědomosti. Pokud jde o Marvel, tak si myslím, že spousta společností má dojem, že dělají to, co dělat mají. A v žádném případě to není dost. Má pointa je, že nestačí slova, ale důležité jsou činy. Nemůžete obsadit tmavého chlapa jako jednoho ze svých hlavních superhrdinů a neočekávat, že tu nezačne taková diskuse."

Marvel je sice více a více rozmanitý, ale očividně to není podle některých dost. I když, zrovna Anthony je důkazem toho, že Marvel se nebojí velkých kroků, ostatně je to právě tenhle herec, který se v seriálu Falcon & Winter Soldier stane nástupcem Kapitána Ameriky. Co na to Mackie říká?

"Cítím se být pokorným, jednoduše kvůli tomu, odkud pocházím. Jsem ještě víc pokorný s ohledem na to, kde se jako země nacházíme. Marvel toho udělal spoustu, pokud jde o herce před kamerou. Má člověka tmavé barvy pleti jako toho, komu Kapitán Amerika předal štít. Každé studio musí udělat ještě víc, aby dostalo ještě více lidí do téhle branže."

Seriál Falcon & Winter Soldier měl mít původně premiéru už v srpnu tohoto roku, ale zdá se, že by mohl mít zatím neupřesněné zpoždění.

Zdroj: Fatherly, Marvel Studios (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat