V chystaném sci-fi filmu si hlavní roli zahraje robot. Skutečný robot

A nepůjde o vysloveně malý snímek, rozpočet je 70 milionů dolarů.

Ve vědeckofantastických filmech se běžně vyskytují roboti, na tom není nic zvláštního, ale samozřejmě nejde o skutečné robotické bytosti, jsou v drtivé většině vytvořeny s pomocí trikových efektů (ať už více či méně povedených), případně v minulosti se to řešilo lidmi v "kovových" kostýmech. Ovšem, tvůrci zatím nepojmenované sci-fi, kterou zaštítí společnosti Happy-Moon Productions a Ten Ten Global Media, na to půjdou jinak, v hlavní roli totiž uvidíme skutečného robota, respektive robotku jménem Erica.

V centru dění bude dvojice vědec a robotka, kdy první zmíněný ve snaze zdokonalit lidskou DNA vytvoří Ericu a poté se jí pokusí pomoci s útěkem před lidmi, kteří se jí snaží využít. Zní to tedy jako standardní sci-fi zápletka, ale jak bylo řečeno, v hlavní roli bude skutečná robotka vybavená pokročilou umělou inteligencí.

Tvůrci robotky jsou japonští šikulové Hiroshi Ishiguro a Kohei Ogawa a Erica původně vznikla pro film od Tonyho Kaye, ale nakonec zamíří do jiného projektu. Jak bylo řečeno, jeho jméno zatím neznáme, stejně tak ani datum premiéry, ale co se ví je skutečnost, že to nebude úplně levná podívaná, vyjde na cca 70 milionů dolarů, což je na poměry žánru relativně skromný rozpočet, ale i s ním se dají provádět zajímavé kousky.

Zdroj: THR, úvodní fotografie pochází z filmu Ex Machina (A4/Universal Pictures)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat