Kompletně bělošský, nebo černošský tvůrčí a herecký tým u marvelovek? Ani jedno není dobře, myslí si budoucí Kapitán Amerika

Anthony Mackie není nadšen z toho, jaká je situace. 

Trvalo to poměrně dlouho, ale nakonec Marvel nabídl sólovku černošského superhrdiny (Black Panther) a vlastní film ženské hrdinky (Captain Marvel), ovšem spoustu let Marvelovskému filmovému universu "vládli" bílí mužští hrdinové. 

Pomalu se ale rozmanitost postav zlepšuje, ovšem, jak to tak vypadá, tak Anthony Mackie, tedy představitel Falcona a nástupce původního Kapitána Ameriky (Chris Evans), stále nepovažuje situaci za ideální:

"Opravdu mě trápilo, že jsem natočil sedm marvelovských filmů a každý jejich producent, každý jejich režisér, každý kaskadér, každý kostymér, každý asistent produkce, každá osoba byla běloch."

Na druhou stranu, Anthony není fanda ani to, když je štáb téměř kompletně černošský, jako v případě zmíněného Black Panthera (2018):

"Ale pokud jde o Black Panthera, tak máte černošského režiséra, černošského producenta, černošského kostyméra, černošského koordinátora kaskadérů. A já si myslím, že je to více rasistické, než cokoliv jiného. Protože pokud najmete černošské lidi pro černošský film, neříkáte tím, že nejsou dost dobří v případě, když natáčíte film, který má většinově bělošské obsazení?"

Anthohy má pro Marvel doporučení, jak by měl situaci řešit:

"... najměte nejlepšího člověka pro danou práci. Ať už jsou to třeba dvě ženy, nebo dva muži."

Jinak řečeno, neřešte pohlaví, neřešte barvu kůže, ale schopnosti, což je asi něco, na čem se většina nás shodne.

Anthony se jako Falcon (a zřejmě i Kapitán Amerika) vrátí v seriálu Falcon & Winter Soldier, který by měl mít premiéru už letos v srpnu.
Zdroj: Variety, Marvel Studios (úvodní fotografie) 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat