Kina podle marvelovského tvůrce umírají

James Gunn se vyjádřil k ožehavému tématu. 

Už před pandemii covid-19 někteří lidé tvrdili, že kina mají to nejlepší za sebou a bude v nich bodovat jen pár žánrů s tím, že spousta lidí bude raději volit streamovací služby, než-li sledování filmů na stříbrném plátně. 

Situaci rozhodně nepomohlo to, že byla na několik měsíců zavřená kina kvůli koronaviru a jasné je to, že se z toho budou vzpamatovávat ještě dlouho (a některé to nezvládnou). 

To, že budoucnost kin není zrovna zářná, si myslí i marvelovských filmaři James Gunn (který aktuálně pracuje na DC filmu The Suicide Squad):

"Myslím si, že menší komerční filmy a nezávislé filmy čekají v kinech těžké časy. Lidé chodí do kin na horory a spektakulární filmy a možná na nějakou tu komedii. Všechno z výše zmíněného může být [k vidění] v kinech, ale jen v určité míře."

U nezávislých filmů se obvykle nepočítá s tím, že z nich budou velké komerční hity a jak se zdá Gunn se domnívá, že zřejmě studia a tvůrci budou hledat jiné platformy distribuce, které budou méně finančně náročné. A co se týče menších filmů, které jsou točeny s cílem vydělávat, tak ano, zůstávají trochu ve stínu velkolepých sci-fi blockbusterů především z komiksového žánru, ale snad ještě není tak zle, aby pro ně nebylo v kinech místo. Nebo myslíte, že ano?

Zdroj: Instagram, Marvel Studios (úvodní fotografie)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat