Zemřel představitel padoucha z kultovní komedie Bláznivá střela 2

Anthonymu Jamesovi bylo 77 let. 

Herec Anthony James byl jedním z oněch umělců, kteří jsou obsazováni především do jednoho typu rolí a to kvůli svéráznému vzhledu. Anthonyho jsme tak obvykle mohli vidět jako záporáka a to nejprve především (ale nejen) ve westernových projektech. 

Anthony se narodil v roce 1942 v Jižní Karolíně, jeho rodiče byli řečtí imigranti. Během své herecké kariéry se Anthony objevil ve spoustě seriálů jako Hawaii Five-O, Charlieho andílci, Ženatý se závazky nebo Star Trek: Nová generace a k vidění byl také v několika výrazných filmech, například oscarovém projektu V žánru noci (1967) nebo kultovní komedii Bláznivá střela 2 a 1/2: Vůně strachu (1992). Ale přestože se Anthonymu v herecké branži vcelku dařilo, rozhodl se, že se zaměří jiným směrem a to na malování. Jeho posledním filmem tak byli Nesmiřitelní (1993), kteří se také dočkali čtyř Oscarů.

Kromě malování (ve kterém byl velmi úspěšný) se James věnoval i psaní, v roce 1994 vydal sbírku poezie Language of the Heart a o dvacet let později pak autobiografickou knihu Acting My Face.

Anthony James zemřel ve věku 77 let, důvodem byla rakovina.

Zdroj: Paramount Pictures (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat