X-Meni by do Marvelovského filmového universa mohli "přijít" z vesmíru

Tahle idea by se líbila dlouholetému tvůrci X-Menů.

Fox se stal součástí společnosti Disney a tím pádem se práva na spoustu komiksových postav a týmů vrátila zpět Marvelu. A to včetně X-Menů. 

Zatím nevíme, jakým způsobem budou X-Meni v Marvelovském filmovém universu (MCU) představeni a samozřejmě se objevuje spousta dohadů. Ale pokud jde dlouholetého scenáristu, producenta komiksových filmů a režiséra ne zrovna úspěšné podívané X-Men: Dark Phoenix (2019) Simona Kinberga, tak je z toho nadšený a myslí si, že by X-Meni mohli "přijít" z vesmíru:

"Jedna věc, kterou MCU zvládá skvěle a k čemu mám jako kolega filmař a prostě jen jako fanoušek hlubokou úctu, je to, že jsou opravdu věrní komiksům. Nebojí se nadpřirozeného nebo vědecko-fantastického nádechu v jejich filmech. Nemají pocit, že je za každou cenu nutné se držet fyzikálních zákonů respektujících realitu. Myslím, že je na tom něco opravdu skvělého a osvobozujícího a spektakulárního. Domnívám se, že X-Meni mohou být opravdu skvělí, pokud zakomponujete vědecko-fantastické prvky a také, pokud by to přesahovalo Zemi. To je něco, co bych jako fanda rád viděl, protože nevím, že bychom něco takového někdy naplno udělali, pokud jde x-menovskou kanonickou dějovou linii u Foxu."

V dosavadní x-menovské sérii určité "vesmírné" aspekty byly, ale je pravda, že hrály spíše okrajovou roli. A to, že by měli X-Meni původ ve vesmíru, by v případě Marvelovského filmového universa jednoduše vysvětlilo, že dosud nebyli k vidění s tím, že by prostě přišli z daleké předaleké (nebo možná ne až tak daleké) galaxie. 

Další teorií je, že X-Meni budou mít původ na Zemi, ale z jiného vesmíru v rámci takzvaného Multivesmíru. Je možné, že by to mohlo být odhaleno ve filmu Doctor Strange in the Multiverse of Madness (premiéra 24. 3. 2022), ale to, že bychom v téhle marvelovce měli vidět X-Meny zatím potvrzeno nebylo. 

Zdroj: IGN, Fox (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat