Star Wars: Pomsta Sithů vs Avengers: Endgame? Který "letní" film je zábavnější? Většina lidí si myslí, že Star Wars

Nečekané.

Léto je obdobím, kdy studia vypouštějí do kin ty největší blockbustery. Obvykle se totiž na ně v tomto ročním období žene hromada lidí, kteří neváhají nechat v kasách pořádné sumičky. Samozřejmě se velkolepé filmy objevují celoročně, ale nejvíce jich najdete právě v létě (a chvíli před ním a po něm). 

A tak server RottenTomatoes, který sdružuje profesionální recenze, vyhlásil anketu o nejoblíbenější letní blockbuster s tím, že systém je jednoduchý. Postaví se proti sobě dva filmy, ten který dostane od lidí více hlasů postupuje dál. 

V jednom souboji se tak střetli Avengers: Endgame (2019) a Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005) a hlasování se zúčastnilo působivých cca 550 tisíc lidí. A možná byste očekávali, že Avengers to mají jisté s ohledem na to, že jsou nejúspěšnějším filmem všech dob a měli premiéru minulý rok, ale omyl. Drtivé vítězství si s 81 % hlasů si připsala Pomsta Sithů.

Je to tak trochu nečekané. Ano, Pomsta Sithů je asi nejlepší z druhé trilogie Star Wars, vlastně patří k nejlepším filmům Hvězdné války vůbec, ale v blockbusterových "vodách" jsou jiné hity, u kterých by člověk předpokládal, že se vyšplhají na vrchol žebříčku.

Možným důvodem pro takových úspěch Pomsty Sithů je to, že oslavila 15 let od premiéry a tohle je hezký dárek k narozeninám...



Zdroj: Lucasfilm (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat