Sebevražedný oddíl: Režisér potvrdil fanouškovskou teorii o tetování na čele Jokera

Co vlastně znamená?

V Sebevražedném oddílu (2016) se nám představitel nový Joker v podání Jareda Leta. A tahle verze klaunského prince zločinu vypadala výrazně jinak, než jsme byli zvyklí. Například na čele měla vytetovaný nápis "Damaged", což se dá volně přeložit jako "poškozený"

Začalo se tak spekulovat, co to vlastně znamená a nyní režisér filmu David Ayer potvrdil jednou fanouškovskou teorii, která se právě tohoto tetování týká. Fanda na internetu napsal:

"Myslím si, že tetování damaged je vlastně velmi vynalézavé, ale jen pro ty, kteří to pochopí. Joker si tohle tetování pořídil proto, že Batman znetvořil jeho úsměv během neúspěšného pokusu pomstít se mu za zabití Robina. Tohle je tak snaha vzdorovat a rozzuřit Batmana a to jen s pomocí obličeje."

K tomu režisér David Ayer dodal jen: "Přesně tak."

Nejde tedy jen o (ne)stylové tetování, ale o vzkaz Batmanovi. Nicméně, nedá se počítat s tím, že se Joker v podání Jareda vrátí. Tahle verze Jokera vyvolala určité rozpaky, zatímco Joker v podání Joaquina Phoenixe nadšení. A ano, novější Joker nespadá do toho samého universa jako Jaredův Joker, ale dá se tušit, že společnosti DC a Warner Bros. se asi nebudou pokoušet znovu přivést Jokera ze Sebevražedného oddílu zpět.


Zdroj: Twitter, Warner Bros. (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat