Smrt Black Widow a to, že ho zastínil Iron Man, udělají z Hulka padoucha, tvrdí fanouškovská teorie

Vychází z komiksu.

Pokud jde o Hulka (Mark Ruffalo) v Marvelovském filmovém universu, tak byť se občas nechoval úplně ideálně, tak byl většinou na "správné straně" (když tedy nebyl ovládán někým jiným). Ale jak fandové komiksů dobře vědí, tak Hulk byl v některých dějových liniích více méně záporákem. 

Existují samozřejmě teorie, že k tomu dojde i ve filmech. Podle uživatele Redditu s nickem smileimhigh už k tomu byla dokonce připravena půda a to v Avengers: Endgame (2019). A byť vám to možná může znít šíleně, tak to smysl má. 

V první řadě ho samozřejmě zasáhla smrt Natashy Romanoff/Black Widow (Scarlett Johansson), se kterou ho pojilo více než obyčejné přátelství a příliš době na něj nepůsobí ani to, že on byl první z Avengerů, kdo riskoval svůj život a použil Infinity Gauntlet, aby vrátil zpět všechny, kteří se změnili v prach, ale na Hulkovu oběť se nějak pozapomnělo a všichni se zaměřili jen na Tonyho Starka/Iron Mana (Robert Downey Jr.). Je samozřejmě pravda, že Tonyho oběť byla ultimátní a zemřel, ale Hulk má zřejmě doživotně zraněnou ruku a bez jeho lusknutí by se možná nepodařilo porazit Thanose (Josh Brolin) a jeho armádu. 

Hulk tak upadne do deprese, kdy si bude vyčítat, že nezabránil smrti Natashy, líbit se mu nebude ani to, že neměla pořádný pohřeb a také se bude trápit tím, že svět bude více méně ignorovat jeho přispění k záchraně galaxie. Začne ho tak ovládat vztek a zuřivost. 

To povede k tomu, že se ostatní budou obávat toho, co by mohl napáchat a rozhodnou se ho vykázat ze Země, podobně jako v komiksu World War Hulk. V něm se Hulk dostal na planetu Sakaar, což jsme viděli už ve filmu Thor: Ragnarok (2017), ale samozřejmě to není problém, scenáristé by mohli vymyslet jiný způsob, jak by se Země obrátila k Hulkovi zády a on by se pak rozhodl pomstít, což hodlal udělat i ve World War Hulk, když se na Sakaaru stal ještě silnějším, než byl a poté se rozhodl vydat zpět domů a pomstít se těm, kteří se ho pokusili zbavit. 

Potenciál to rozhodně má, nicméně je na místě zmínit, že aktuálně není žádný film Hulk v přípravách, takže pokud by tvůrci chtěli tuhle zápletku použít, tak buďto by to bylo v rámci spíše vzdálenější budoucnosti nebo jako součást filmu, který by nebyl sólovkou Hulka. 

Ale jak bylo řečeno, zatím není jasné, kdy Hulka znovu uvidíme, ovšem mluví se o tom, že by to mohlo být v seriálu She-Hulk pro streamovací službu Disney+.

Zdroj: Marvel Studios (úvodní fotgrafie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat