Režiséři Avengers a Kapitán Ameriky nevyloučili návrat Iron Mana

Bratři Russoové promluvili o tom návratu milované komiksové postavy.

Tony Stark/Iron Man (Robert Downey Jr.) v roce 2008 odstartoval Marvelovské filmové universum a v minulém roce se v Avengers: Endgame (2019) s publikem rozloučil, když se obětoval, aby zachránil galaxii. Tonyho ještě uvidíme ve filmu Black Widow (premiéra 5. 11. 2020), který se bude odehrávat před Endgame, ale poté už bychom Tonyho Starka vídat neměli.

Ovšem, samozřejmě se řeší to, že by se dříve nebo později mohl Robert Downey Jr. do téhle role vrátit. Přece jen, jde o komiksové projekty a tam je smrt málokdy definitivní a více méně vždy se to dá nějakým způsobem obejít.

A jak se zdá, ani sami bratři Russoové to úplně nevylučují, byť si myslí, že to nebude úplně jednoduché. Tvůrci upozornili na to, že se vždy zasazovali o to, aby riziko působilo skutečné (a ne ve stylu, jasně, někdo umře, ale to nic neznamená, ono se nějakým způsobem může zvrátit). Anthony Russo k tomu poznamenal:

"Vždy, když vyprávíme nějaký příběh, včetně marvelovských filmů, které mají někdy obtížný příběh, chceme se opravdu oddat téhle myšlence [že jsou rizika reálná]. Takže, abych odpověděl na vaši otázku, myslím si, že v případě [návratu Iron Mana] by tohle muselo být bráno v potaz. Záleželo by to na tom, jak by byl přiveden zpět. Záleželo by na příběhu, ale jde o něco, k čemu by se muselo [nějakým způsobem] dopracovat. Určitě by šlo o něco, co by šokovalo a překvapilo publikum, nemůžete ho jen tak přivést zpět. Měla by tu být skutečně přesvědčivá, inovativní, nepředvídatelná událost, u které byste měli pocit, že [přivedení Iron Mana zpět] stojí za to."

Na "oživování" postav je publikum citlivé. Na jedné straně by asi bylo plno lidí rádo, pokud by se jejich milovaný Tony vrátil, na to druhé straně je zvrácení smrti často zpracováno velmi lacině a někdy také degraduje oběť dané postavy. Tvůrci by tak museli být hodně opatrní, aby to tak nebylo v vnímáno v případě Iron Mana (speciálně potom, co lidi ronili slzy u jeho oběti a později během jeho pohřbu).

Nicméně, zatím žádné konkrétní plány nejsou nebo se o ně Marvel nepodělil.

Zdroj: CB, Marvel Studios (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat