Představitel Dartha Maula se pustil do kritiky Posledního z Jediů i Vzestupu Skywalkera. A nedržel se zpátky

Sam Witwer.

Herci Samu Witwerovi není universum Hvězdných válek rozhodně cizí, nejen, že propůjčil vizáž a hlas postavě jménem Starkiller ve hrách Force Unleashed (kde namluvil také imperátora Palpatinea), ale také dabuje Palpatinea a Dartha Maula v animovaných seriálech (Klonové války i Povstalci).

Tematice tedy rozumí a tak si může dovolit se k Hvězdným válkám vyjadřovat, což také udělal. Konkrétně se rozhodl promluvit o posledních dvou filmech Star Wars, tedy Poslední z Jediů (2017) a Vzestup Skywalkera (2019) a řekněme to tak, že se nebál být docela kritický:

"Poslední z Jediů na mě působil jako film, který natočil někdo, kdo si tak úplně neudělal domácí úkol. Myslím si, že Rian Johnson (režisér filmu, pozn. redakce) je talentovaný člověk, ale Bruce Lee také nevyvinul [bojové umění] Jeet Kune Do, aniž by se předtím nenaučil Kung Fu. Nemůžete přetvořit Hvězdné války, pokud je nejdříve nebude znát."

Herce třeba překvapilo to, že se Luke nevydal pomoci své sestře Leie, ale na druhou stranu si nemyslí, že Poslední z Jediů je špatný film, obsahuje několik povedených věcí, nicméně úplně nezapadá do universa Hvězdných válek.

Ovšem, Sam má výhrady i k Vzestupu Skywalkera (a není sám):

"Je to ehm... podívejte, jestli se vám to líbí, skvěle. Pro mě to ale nemá smysl, protože to podle mě nelze srovnat s mytologií od George [Lucase]."

Herec opět dodal, že ve filmu byly skvělé momenty, ale třeba závěrečný střet s Palpatineem (Ian McDiarmid) nebyla to pravé ořechové a nemohlo se to rovnat závěru v Návratu Jediho (1983).

Ať už se Samem souhlasíte, nebo ne, tak se asi většina nás shodne na tom, že Hvězdné války potřebují nový směr a tak je dobrou zprávou, že režii dalšího filmu zajistí Taika Waititi, který vypomůže i se scénářem.

Zdroj: CBR, Disney+ (úvodní obrázek)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat