Před 12 lety odstartoval Iron Man Marvelovské filmové universum, připomeňte si ty nejlepší scény s Tony Starkem

Iron Man přilétl v roce 2008.

Prvního května v roce 2008 se v kinech objevil film Iron Man. A nedá se říct, že by společnost Marvel byla úplně přesvědčená, že z něj bude hit. Už jen to, že byl do hlavní role obsazen Robert Downey Jr., který měl problémy s drogami a jeho kariéra byla jako na houpačce, vyvolávalo určitou nervozitu.

Ale osud a diváci tomu chtěli, aby se z Iron Mana stal velký úspěch, který se dočkal pozitivních recenzí a slušných tržeb (rozpočet byl 140 milionů dolarů, tržby cca 585 milionů dolarů), což bylo pro Marvel známkou toho, že je tu o komiksovky zájem.

Díky tomu se zrodilo takzvané Marvel Cinematic Universe/Marvelovské filmové universum, které obsahuje hromadu seriálů a více než dvacítku filmů, které už utržily téměř 22,6 miliard dolarů celosvětově.

Samozřejmě je ale otázkou, jak by to bylo, pokud by jako první dostal šanci někdo jiný, než Iron Man. To už ale nemá cenu příliš řešit, prostě to byl právě Tony Stark/Iron Man, kdo stál na začátku a před dvanácti lety představil sebe i Marvelovské filmové universum divákům a tak si pojďme připomenout ty nejlepší okamžiky s touhle postavou. Seznam těch nej scén připravil YT kanál Mojo:



Zdroj: Marvel Studios (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat