Batman vs Superman: Původně měl být film extrémně depresivní, plný smrti a hlavní role si měli zahrát nečekaní herci

Uvažovalo se o tom v době, kdy se měli hlavních rolí ujmout Colin Farrell a Jude Law.

Dlouho předtím, než jsme se dočkali filmu Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) plánovalo Warner Bros. úplně jinou podobu střetu těchto dvou legendárních superhrdinů a to v režii Wolfganga Petersena. Hlavních rolí se měli ujmout Jude Law (Superman) a Colin Farrell (Batman) a podle scenáristy Akivy Goldsmana mělo jít o hodně, ale opravdu hodně temnou podívanou:

"Byli jsme v přípravné fázi a byla to ta nejtemnější věc, kterou jste kdy viděli. Začalo to pohřbem Alfreda a Bruce by se zamiloval a zřekl by se role Batmana, Joker by ale zabil jeho ženu a pak byste zjistili, že všechno bylo lží. Už jen ta zmíněná láska byla výtvorem Jokera s úmyslem zlomit [Bruce Waynea]. Byla to doba, kdy bylo možné podobné příběhy nabídnout ve scénáři, ale ne je v tehdejším světě realizovat. Z nějakého důvodu očekávání - ať už v případě publika nebo managementu nebo režiséra - nevyšla způsobem, který jsem si představoval, když jsem to psal."

Je to ale škoda. DC filmy se původně snažily být temné, ale nebylo to úplně ono. Možná proto, že zůstaly na půl cesty a nešly do toho opravdu naplno. Ovšem, tohle zní jako něco, co by se nedrželo zkrátka a mohlo by to fungovat. Ale podle všeho nefungovalo tak, jak si tvůrci představovali a tak z toho nakonec sešlo. 

Uvidíme, jak na tom bude dlouho očekávána sólovka Batmana, která by měla mít premiéru 30. 9. 2021. Co bude dál se Supermanem, to zatím není jasné. A jen pro zajímavost, Colin Farrell se přece jen stane součástí batmanovského universa, ve film Batman si zahraje záporáka Penguina a Jude Law je zase součástí Marvelovského filmového universa, kde ztvárňuje padoucha Yon-Rogga.

Zdroj: Collider, Warner Bros. (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat