Zemřel herec z Ramba, Sylvester Stallone mu vzdal poctu

Brianu Dennehymu bylo 81 let.

Letos už bohužel zemřelo několik osobností z filmového, televizního a divadelního světa a 16. 4. 2020 se k nim přidala další. Řeč je o herci jménem Brian Dennehy, který byl držitelem dvou cen Tony, Zlatého glóbu a byl šestkrát nominován na cenu Emmy.

SOUVISEJÍCÍ: ZEMŘELA PROSLULÁ TVŮRKYNĚ EFEKTŮ, HEREČKA Z ČELISTÍ I HEREC Z TEMNÉHO RYTÍŘE

Brian se intenzivně věnoval divadlu, ale velmi dobře ho znají také filmoví fandové, ať už ze skvělé komedie Zámotek (1985) nebo akční klasiky Rambo: První krev (1982), kde ztvárnil šerifa Willa Teaslea. Celkem má na kontě desítky filmových a seriálových rolí (v posledních letech byl k vidění například v Černé listině).

Pokud jde o filmy, tak ještě stihl natočit scény pro Son of the South a Long Day Journey, kdy jsou oba projekty aktuálně v postprodukční fázi.

Smrt Briana oznámila jeho dcera Elizabeth na Twitteru:

"S těžkým srdcem oznamujeme, že náš otec Brian v noci zemřel z přirozených příčin, které nemají spojitost s Covidem. Byl energickým, velmi velkorysým, hrdým, pyšným a oddaným otcem a dědečkem, bude velmi postrádán svou ženou Jennifer, rodinou a spoustou přátel."

Samozřejmě se ozval také Sylvester Stallone, se kterým Brian natočil zmíněný první díl Ramba:

"Zemřel velký herec Brian Dennehy. Byl jednoduše brilantním hercem ... A také byl veteránem z [války] ve Vietnamu, který mi velmi pomohl se stvořením [postavy] RAMBA Svět přišel o velkého umělce."


Zdroj: Orion Pictures (úvodní fotografie) 
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat