Too Hot to Handle: Tuhle reality show musíte vidět, je tak blbá, až je skvělá

Netflix opět boduje. POZOR, SPOILERY!!!

Reality show jsou podle mnohých pokleslým žánrem, který "zabijí" mozkové buňky. A možná je to v případě některých projektů pravda, jejich umělecká hodnota je nulová (nebo možná i záporná), jenže co naplat, když jsou prostě zábavné.

To platí především pro takzvané seznamovací reality show. Těch existuje velmi slušné množství a obvykle je to hodně velká legrace. A samozřejmě to neuniklo ani streamovací službě Netflix, která má v knihovně slušnou řádku různých reality show.

Některé jsou převzaté od jiných společností, některé vznikají přímo pod hlavičkou Netflixu. To platí například pro veleúspěšné show Láska je slepá nebo The Circle.

A nově k nim přibyla reality show nazvaná Too Hot to Handle. Ta má na první pohled podobnou zápletku jako třeba Hotel Paradise, jednoduše je skupina mladých nadržených sexy lidí nahnána do luxusního resortu, ale je tu jeden háček.

Zatímco v případě konkurence je skotačení v ložnici povoleno a doufá se, že k němu dojde, v tomto případě jsou intimní kontakty zakázány a dokonce pokutovány. Pokud se někdo dopustí například i jen líbání, tak dojde ke snížení výherní částky, která činí 100 tisíc dolarů.

Pro příklad, obyčejné "cicmání" znamená, že z částky 100 tisíc dolarů budou odečteny 3 tisíce dolarů.

Too Hot to Handle to vysvětluje tak, že chce, aby soutěžící pochopili, že nejde jen o sex, ale že jsou důležité i jiné věci. Ovšem, nebojte se, tahle reality show není žádnou hlubokomyslnou sondou do lidských emocí, vlastně když dojde na upřímné výlevy citů, tak jsou to obvykle ty nejméně zábavné okamžiky.

Síla Too Hot to Handle spočívá někde jinde, než jsou sentimentální okamžiky a poučování o důležitosti emocí. V první řadě je zábavné sledovat partu sexuchtivých lidí, jak se snaží držet na uzdě. Je možná ošklivé, že se publikum baví "utrpením" druhých, ale je to jednoduše legrace.

Ovšem, já považuji za hlavní pozitivum komentáře (neviděné) moderátorky, která dění popisuje zábavně, vtipně, sarkasticky a navíc se nebojí rýpnou do samotného žánru reality show a naznačit, jak vlastně hloupé mohou tyhle pořady být.

Dobrou zprávou je také to, že casting se vcelku povedl. Není řeč o přitažlivosti účastníků (tvrzení, že jde o nejhezčí lidi světa je trochu přehnané, ale asi si většina diváků najde někoho, na koho se bude ráda dívat), ale spíše o jejich povahách, které jsou někdy opravdu... svérázné. Je pravda, že někteří jsou tu jen do počtu a skoro nejsou vidět nebo slyšet, ale je tu dost výrazných postaviček, které vás budou bavit.

Co se úplně nepovedlo, jsou některé zásahy produkce a nedoladěná pravidla. Například to, že jsou často do hry posíláni noví jedinci je trošku nefér (vydržet bez intimit týden je trošku jednodušší než měsíc), stejně tak to, že finální výhra byla mezi všechny rozdělena rovným dílem (opět to není fér vůči těm, kteří dodržovali pravidla a navíc byli v soutěži od začátku) a moc se mi nelíbilo ani to, že v posledních dnech bylo umožněno získat soutěžícím většinu pokut zpět a to jen za to, že vydrží noc bez fyzického kontaktu.

Na druhou stranu, některé prvky jsou docela fajn, například různé kurzy a semináře, které mají očividně zvýšit "nadrženost", jsou k popukání.

Shrnu to asi takhle. Too Hot to Handle není něčím, co vás naučí lepší práci s emocemi, ale je to tak ujetá a zábavná podívaná, že byť váš intelekt uspokojen nebude, tak nebudete litovat, že se na oněch osm epizod podíváte (a vůbec bych se nedivil, kdyby to bylo v rámci jednoho víkendu).


Verdikt:

Praštěná seznamovací reality show, která nejlépe funguje, když se nebere vážně. Což je naštěstí většinu času. Když se snaží tvářit jako sonda do nitra lidské duše a poučovat o síle emocí, zábavnost rychle klesá. Nemá cenu si nalhávat, že by Too Hot to Handle příliš zaměstnalo vaše mozkové buňky, ale to nemění nic na faktu, že je skvěle ulítlá zábava, kterou si prostě užijete.

Hodnocení: 8/10

Zdroj: Netflix (fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat