Thorovo kladivo je v komiksech jednou z nejmocnějších zbraní, s jedním záporákem ale ani nehne

Kterým?

Mjolnir znají snad všichni fandové komiksů, jde o kladivo, kterým se ohání Thor a patří k těm nejsilnějším zbraním vůbec. Nicméně, jak jak jsme se dozvěděli ve filmovém universu, je pár bytostí, pro kterým je Mjolnir bezmocný. Řeč je samozřejmě o Thorově sestře Hele (Cate Blanchett), která nejen neublížilo, ale pomstychtivá bohyně ho bez problémů rozstříštila.

A stejně tak v komiksu je několik těch, proti kterým Mjolnir bezmocný. Je sice pravda, že v kreslené verzi  je Mjolnir asi o něco silnější než jeho filmová verze, nicméně i tak existuje několik jedinců, se kterými si neporadí.

Nyní bylo v komiksu ukázáno, kdo mezi ně patří. Konkrétně ve 411. čísle komiksu Thor se hlavní hrdina postavil neblaze proslulému padouchovi Juggernautovi (jde o nevlastního bratra Profesora X) a plnou silou po něm mrštil Mjolnir.

Jak to dopadlo? Mjolnir svůj cíl zasáhl, udeřil Juggernauta přímo do hrudníku a... s padouchem to ani nehnulo. Je na místě zmínit, že kromě toho, že je Juggernaut extrémně silný a téměř nezranitelný, tak má nově také schopnost generovat silové pole, což Mjolnir zpomalilo, nicméně i tak ho kladivo zasáhlo docela tvrdě a bez výsledku. Juggernaut dokonce kladivo chytil a mrštil jím zpět po Thorovi.

Jak souboj dopadl, to už prozrazovat nebudu, ovšem Juggernautovi se musí nechat, že stále patří k nejsilnějším padouchům v marvelovském universu, čehož je aktuální střet s Thorem dalším důkazem.

Mimochodem, v jiné komiksové sérii se z Juggernauta nově stal člen takzvaných Savage Avengers.

Zdroj: Marvel Comics


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat