Thor: Ragnarok - Proč byla Odinova smrt ve filmu jiná, než v traileru

Prozradil to režisér.

Když byly zveřejněn fotografie a upoutávky na Thor: Ragnarok (2017) bylo patrné, že Odin (Anthony Hopkins) zemře rukou své dcery Hely (Cate Blanchett) ve špinavé a potemnělé ulici v New Yorku. Ve finální podobě filmu ovšem Odin zemřel v Norsku, což některé překvapilo. Proč k téhle poměrně výrazné změně došlo? To vysvětlil režisér Taika Waiti:

"Je tu ta věc, že uličky nejsou vždy skvělé. Louky jsou skvělé. Zeptejte se kohokoliv. Původně jsme natočili nějaké materiály v New Yorku. To, co jsme měli v úmyslu udělat bylo to, že by se vydali na Zemi a viděli by Doctora Strange, ale působilo to jako příliš okatá náhoda, že by ho najednou potkali v uličce. A také vše do té chvilky bylo velmi zběsilé a neustále se něco dělo. Chtěli jsme se vydat někam na mírumilovné místo a vlastně relaxovat s těmito postavami a být s Odinem, zatímco se dělil o [svou] moudrost a ne slyšet pitomé žluté taxíky jak troubí na pozadí. 
Z různých důvodů jsme chtěli, aby zmizeli z New Yorku a připravili tohle místo pro Avengers: Endgame. Chtěli jsme tuhle lokaci připravit jako nový domov pro Asgard. A navíc, testovací publikum bylo zklamáno, že Odin zemřel vedle odpadků a nepořádku v uličce."

Nakonec to tedy bylo dobré rozhodnutí, byť občas bylo vidět, že některé momenty byly původně natočeny jinde (triky sem tam malinko pokulhávaly), přece jen, Všeotec si nezasloužil odejít ze světa někde v postranní newyorské uličce.



Zdroj: ComicBookMovie, Marvel (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat