Muž z oceli: Co si myslí představitel ústředního padoucha o tom, že se ze Supermana stal vrah

Spousta lidí to překousávala hodně těžce.

V závěru filmu Muž z oceli (2013) se stalo něco, na co nebyli mnozí připraveni. Superman (Henry Cavill) zlomil vaz svého úhlavnímu nepříteli generálu Zodovi (Michael Shannon), aby předešel tomu, že by páchal další a další zlo, čímž také Zod vyhrožoval.

To ale spoustu lidí zaskočilo a moc jim to nevonělo s ohledem na to, že na rozdíl například od Batmana se Superman obvykle neuchyluje k zabíjení nepřátel. Samozřejmě se v komiksech najdou výjimky, ovšem většinou byl prostě Superman takový Mirek Dušín, který se k intenzivnímu násilí přikláněl jen velmi nerad.

Ale co na to vlastně říká zmíněný Michael, jehož postava skončila mrtvá na podlaze. Vadilo mu to?

"Ne, popravdě si nemyslím, že tu byl jiný způsob jak to ukončit. Tím chci říct, Zod prohlásil, že to jsi buď ty nebo já. Já tě nenechám přežít. Zabiji tě, pokud ty nezabiješ mě. A to mi přišlo jako dostatečně výmluvné, že?"

Muž z oceli byl rozhodně netradičním přístupem k Supermanovi a soudě podle tržeb a recenzí to bylo jen a jen dobře, přece jen, Superman už je senior, poprvé se v komiksu objevil v roce 1938, takže už bylo asi na místě ho trochu omladit a zmodernizovat.



Zdroj: ReelBlend, Warner Bros./DC (úvodní fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat