Spider-Man: Daleko od domova je nejvýdělečnějším filmem společnosti Sony za minulý rok

Pěkně on.

Sony v minulém roce nabídlo hned několik úspěšných projektů, ale jen jeden z nich se může pochlubit titulem nejvýdělečnějšího projektu téhle společnosti. A není překvapením, že je to komiksový Spider-Man: Daleko od domova (2019).

Ten celosvětově utržil 1,132 miliardy dolarů, což je sice krásná částka, ale není to čistý zisk, protože je nutné odečíst rozpočet, náklady na propagaci a samozřejmě peníze pro provozovatele kin atd. Tím pádem vysoké tržby automaticky neznamenají astronomický zisk.

Ale v tomto případě ano, Sony si do kasičky přisypalo pěkných 339 milionů dolarů, což je výrazně víc než v případě Spider-Man: Homecoming (2017), který měl čistý zisk 200,1 milionů dolarů.

Spider-Man je tak velkým tahákem na peníze a není tedy divu, že se Sony a Marvel nemohly dohodnout na tom, jak se podělí o zisky v případě třetího filmu. Skoro to vypadalo, že to nevyjde, ale nakonec se to přece jen povedlo a trojka vznikne opět v jejich spolupráci s tím, že se Spider-Man (Tom Holland) objeví ještě v jedné neupřesněné marvelovce.

Zatímco v případě prvního a druhého dílu Spider-Mana dostal Marvel 5 % z každého vydělaného dolaru, nová smlouva slibuje 25 % ze zisku s tím, že Marvel zaplatí 25 % z nákladů na film.

Kdy se dočkáme třetího Spider-Mana není jisté, protože je tu možnost, že se kvůli covid-19 posune natáčení, byť to zatím oficiálně potvrzeno nebylo. Stále se tedy počítá s premiérou 15. 7. 2021.

Zdroj: Deadline, Sony Pictures (úvodní obrázek)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat