Koronavirus "kosí" Hollywood, stopku má Flash, Stranger Things nebo Živí mrtví, Disney ruší natáčení filmů a ztráty můžou být 400 miliard

To už přestává být legrace.

Když se začala šířit nemoc známá jako koronavirus (COVID-19), spousta lidí nad tím mávla rukou, mluvilo se o chorobě, která je podobná chřipce a nebylo moc těch, kteří by si kvůli tomu dělalo vrásky. Ale postupem času se ukázalo, že je to není žádná sranda, umírá poměrně dost lidí a nemoc a opatření spojená se snahou zabránit jejímu šíření výrazně ovlivňují velké množství oblastí.

Včetně filmů a seriálů. Původně došlo k ojedinělým případům zastavení natáčení (Mission: Impossible 7) nebo přesunu premiéry (Není čas zemřít), ale postupem času dochází k výraznějším a výraznějším opatřením.

Aktuálně tak bylo například oznámeno to, že pauzu v natáčení mají seriály Batwoman, Flash, Supergirl, Supernatural od The CW, ale také čtvrtá řada Stranger Things nebo Lucifer pro Netflix. Ostatně, streamovací gigant zatím na 14 dnů zastavuje práce na téměř všech svých hraných seriálech, které vznikají v Kanadě a USA.

Kromě toho je to si dává pauzu i komiksový seriál a to Pennyworth od Epixu. A dobrá zpráva nečeká ani na fandy seriálů Živí mrtví: Počátek konceŽiví mrtví od AMC. Natáčení se zastavuje na pár týdnů. Desátou řadu Živých mrtvých to sice nepoznamená, ta skončí příští měsíc, ale zpozdí se přípravy jedenácté řady.

Důležitou zprávou je, že společnost Disney zastavuje produkci svých hraných filmů a to včetně nové verze Malé mořské víly. Plus bylo nedávno oznámeno, že se přesune premiéra filmu Mulan, který je také z jeho dílny.  Další zastavenou produkcí je třetí Jurský svět od Universalu.

To vše samozřejmě znamená obrovské finanční ztráty. Například pro Disneyho by to mohlo být denně 350 tisíc dolarů (cca 8 milionů korun) denně a pro filmový průmysl jako celek by to mohlo být až 20 miliard dolarů (aktuálně je to podle některých odhadů už 7 miliard dolarů), tedy cca 440 miliard korun.

Dopady koronaviru jsou tak na celý svět a nezbývá než doufat, že se alespoň teď lidstvo vzpamatuje a příště bude lépe připraveno.

Zdroj: John Koblin, TVLine, Deadline, THR, Netflix (fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat