Doctor Strange: Marvel chtěl do důležité role herečku z hororu To a X-Menů. Ta ale odmítla

O koho jde?

Ve filmu Doctor Strange (2016) byla hlavní ženskou postavou doktorka Christine Palmer v podání Rachel McAdams. Ovšem, zdá se, že kvůli téhle roli byla oslovena také jiná herečka. Scenárista C. Robert Cargill totiž prozradil následující:

"Zajímavá je, že Hollywood začíná přicházet na to, že je tu spousta hereček, které chtějí být superhrdiny stejně jako herci. Vím, že tohle se stalo v případě Scotta (Derrickson, režisér filmu, pozn. redakce). Šel za Jessicou Chastain, aby ji získal pro Doctora Strange, protože jsme ji zvažovali."

Jessica Chastain ve filmu X-Men: Dark Phoenix (zdroj: Fox)
Ovšem, jak víme, Jessica se nakonec ve filmu neobjevila a Cargill vysvětlil proč:

"A ona na to, 'Podívej, tenhle projekt zní skvěle a ráda bych to udělala. Ale mám jen jednu šanci objevit se v marvelovském filmu a stát se marvelovskou postavou a mám baletní tréning a opravdu chci nosit kápi.' A to bylo to nejlepší odmítnutí vůbec. Chtěla být v marvelovském filmu, ale chtěla být superhrdinkou, ne drsnou doktorkou známou jako Night Nurse."

Paradoxně si později Jessica zahrála padoucha a to v ne zrovna chváleném filmu X-Men: Dark Phoenix (2019), nicméně má herečka štěstí, v dané době ještě X-Meni nebyli součástí Marvelovského filmového universa, takže může být klidně obsazena do marvelovek.

A i kdyby X-Men: Dark Phoenix spadali do Marvelovského filmového universa, není to takový problém, někteří herci ztvárnili více postav v marvelovkách (například Gemma Chan v Captain Marvel a Eternals).

Zdroj: Junkfood Cinema, Marvel Studios (fotografie)
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat