Chceme crossover DC a Marvelu, navrhují komiksoví tvůrci i fandové

Nebylo by to poprvé.

Stejně jako mnoho jiných oblastí, i komiksový byznys zažívá těžké časy kvůli pandemii Covid-19. S ohledem na to, že je zavřeno množství obchodů, ve kterých se komiksy prodávají, se teď na komiksech nepracuje tak intenzivně a tvůrci tak mají čas přemýšlet, co by rádi udělali v (snad) blízké budoucnosti.

A někteří z nich přišli s nápadem, že by se zájem o komiksy mohl "nakopnout" jednoduchou ale velmi efektivní metodou a to dalším crossoverem komiksů od největších konkurentů v branži, tedy DC a Marvelu.

Nebylo by to samozřejmě poprvé. V roce 1996 vycházela komiksová řada DC vs. Marvel, nicméně i předtím se objevovaly menší crossovery, kdy se v komiksech jedné společnosti ukázala postava nebo postavy z universa druhé společnosti a v roce 2004, se pak odehrál další velký crossover JLA/Avengers.

Komiksoví autoři nyní dospěli k názory, že uzrála doba, kdy by se mělo něco podobného znovu odehrát. S tímto nápadem přišel Gail Simone (Wonder Woman pro DC, Deadpool pro Marvel) a rychle se k němu začali přidávat další komiksoví umělci i fanoušci a vznikl také hashtag  #PleaseMarvelDC.

Samozřejmě je ale otázkou, zda k něčemu takovému dojde. Musela by na tom hodně zapracovat právní oddělení, nicméně by to bezesporu hodně pomohlo tržbám za komiksy, takže není úplně vyloučeno, že by na to DC i Marvel kývly.

Zdroj: Syfy, Marvel a DC Comics (obrázek)

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat