Šéf Marvelu chtěl dát výpověď kvůli tomu, že se Disney bál nabídnout filmy s rozmanitějšími postavami

Prozradil to představitel Hulka Mark Ruffalo.

Na tom, že je Marvelovské filmové universum tak úspěšné, má velkou zásluhu Kevin Feige. Ten od roku 2007 působil jako šéf společnosti Marvel Studios, která má na starosti marvelovské filmy a nedávno byl povýšen na kreativního šéfa Marvelu, takže má pod palcem v podstatě všechna důležitá rozhodnutí.

Ovšem, nechybělo moc a Feige od Marvelu odešel. Hrozilo to v roce 2012 a to proto, že jedna z nejvýraznějších osobností společnosti Disney (Disneymu patří Marvel) Ike Perlmutter příliš nevěřil v to, že by zabodovaly rozmanitější postavy. Vyplývá to ze slov představitel Bruce Bannera/Hulka Mark Ruffalo:

"Když jsme natáčeli první Avengers, Kevin Feige mi řekl, 'Poslouchej, zítra už bych tu nemusel být.' A říká něco jako, 'Ike nevěří, že by někdo šel na superhrdinský film s ústřední ženskou postavou.' Takže pokud tu zítra budu, budete vědět, že jsem tuhle bitvu vyhrál. To byl pro Marvel zlomový okamžik. Protože Kevin chtěl superhrdiny tmavé pleti, ženské superhrdinky, LGBT (lesbické-gay-bisexuální-transsexuální, pozn. redakce) superhrdiny. Změnil celé marvelovské universum. Teď máme gay superhrdiny, máme superhrdiny tmavé pleti, máme ženské superhrdinky - Scarlett Johansson bude mít premiéru svého filmu, máme Captain Marvel, teď pracují také na She-Hulk. Žádné jiné studio nesází na rozmanitost na takové úrovni. Nicméně by měla. Tohle je zasr*ný svět. Kultura je mnohem dál než politika."

Feige se nemýlil, Captain Marvel (2019) se sice stala terčem útoku review-bombingu, kdy se organizované skupiny snažily snížit hodnocení, aby lidé nechodili do kina, ale to se nepovedlo, film utržil téměř 1,13 miliardy dolarů. Je tak jasné, že o ženské superhrdinské filmy je zájem. A dá se čekat, že si velmi dobře povede i sólovka Black Widow (premiéra 30. 4. 2020) nebo týmovka Eternals (5. 11. 2020), kde se dočkáme prvního gay superhrdiny Phastose.

Zdroj: NME


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat