Frčíme: Ve filmu bude představena první homosexuální disneyovská postava a lidé z toho nejsou nadšení

Ovšem, z jiného důvodu, než si asi myslíte.

Už 5. 3. 2020 bude mít premiéru animák od společnosti Disney (respektive Pixar) nazvaný Frčíme a v něm uvidíme "první animovanou LGBTQ (lesbická-gay-bisexuální-transexuální-queer, pozn. redakce) disneyovskou postavou."

Nechám vám chvíli, abyste si postěžovali do komentářů, kam to ten svět spěje, když se v animáči objeví jedna homosexuální postava... Hotovo? Tak můžeme pokračovat.

Na tom není nic špatného, je to v pořádku, i homosexuální lidé chtějí mít ve filmech (i těch animovaných) zastoupení, ale i tak se tohle rozhodnutí setkalo s kritikou. Ale ne proto, že by se ozvali puritáni nebo lidé, kteří se z nějakého důvodu cítí ohroženi tím, že jsou postavy ve filmech více rozmanité (ne, to není přehnaná politická korektnost, to je jednoduše odraz skutečné populace na stříbrném plátně), důvod pro kritiku se skrývá úplně někde jinde.

Onou první homosexuální postavou je totiž ne zrovna pohledná kyklopka, která je navíc policistkou. Tak trošku to zaváním stereotypním vnímáním lesbiček, kdy si někteří lidé myslí, že jsou to jen a pouze nepřitažlivé oplácané ženy s militantními sklony.

Na internetu se tak objevují reakce jako například:

"ROZMANITOST VÍTĚZÍ! První gay postava od Disneyho je ošklivý troll, který je také policistkou."
Společnost Disney zřejmě doufala, že se dočká nadšených ovací, když po desítkách a desítkách let představí první počítačově animovanou homosexuální postavu, ale jak je vidět, úplně to nevyšlo.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat