Nabídli mi málo peněz, vysvětlil Hugo Weaving to, proč nehrál v Avengers. A dočkáme se ho ve čtvrtém Matrixu?

Hugo Weaving se rozpovídal o tom, proč si nezopakoval roli Red Skulla.

Ve filmu Captain America: První Avenger (2011) si roli ústředního záporáka Red Skulla zahrál Hugo Weaving. Nicméně se následně nechal slyšet v to smyslu, že to nebyla práce jeho snů, takže když vyšlo najevo, že se Red Skull objeví ve třetím a čtvrtém dílu Avengers, ale ztvární ho Ross Marquand nebylo to žádné velké překvapení.

Nicméně jak se zdá, Marvel chtěl herce zpátky, ale nevyšlo to a nepřekvapivě kvůli penězům. Prozradil to právě Hugo Weaving:

"V dané době zatlačili na smlouvy, na kterých jsme se dohodli, takže částka, kterou mi nabídli za Avengers byla mnohem menší než za první [díl Captain America] a tentokrát to bylo za dva filmy. A když jsme podepsali smlouvu, příslib byl ten, že peníze budou s každý dalším filmem větší. Řekli, 'Je to pouze hlasová role, o nic nejde.' Pravdou je, že pro mě bylo jednání s nimi skrze mého agenta nemožné. A ani jsem to příliš nechtěl udělat. Ale šel bych do toho [pokud by jednání vyšla]."

Je pochopitelné, že Hugo chtěl, aby byly dodržovány smluvní podmínky, ale je také pravdou, že Red Skull se v obou filmech Avengers opravdu jen mihl, takže není divu, že Marvel nechtěl platit víc než za film Captain America.

Jednoduše se obě strany neshodly, ale asi to nebyl žádný velký problém, Ross Marquand je známý tím, že skvěle napodobuje hlasy kolegů a zvládl to i v tomto případě.

Pro fandy má ale Hugo další špatnou zprávu. Jak asi víte, pracuje se na čtvrtém dílu Matrixu (premiéra 20. 5. 2021), ve kterém se vrátí některé postavy z původní trilogie. A mnozí tak doufali, že mezi nimi bude i neblaze proslulý agent Smith. K tomu herec poznamenal:

"Byl jsem v kontaktu s Lanou Wachowski (režisérka filmu, pozn. redakce), ale nakonec se rozhodla, že to časově nevyjde. Vyřešili jsme to a poté tak nějak změnila názor. Šli do toho beze mě."

I Matrix 4 se tak bude muset obejít bez Huga Weavinga.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat