Marvelovka Shang-Chi napraví reputaci padouchovi z Iron Mana 3

Mandarin bude (naštěstí jiný), než si ho pamatujete.

Jedním z nejvíce ikonických protivníků Iron Mana je Mandarin. Ten se nám představil už ve filmu Iron Man 3 (2013) v podání skvělého Bena Kingsleyho. S obsazením Mandarina tak problém nebyl, ale s čím někteří (včetně mě) diváci problém měli bylo to, že se z Mandarina vyklubal potřeštěný vyděšený herec, který byl jen něčí loutkou. A takový komiksový Mandarin prostě není.

Ale jak se zdá, v plánovaném filmu Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings bude Mandarinova reputace napravena a bude znázorněn odlišně. Režisér chystané marvelovky Destin Daniel Cretton prozradil, že velmi důležitými prvky v případě Mandarina budou jeho komplikované vztahy s ostatními postavami a to, jaké bude u ostatních probouzet emoce.

Je jasné, že tentokrát Mandarin nebude karikaturou, ale bude skutečnou postavou, která sehraje v životě Shang-Chiho (Simu Liu) důležitou roli. Dokonce se objevují zvěsti, že by mohl být jeho otcem. V komiksu je to sice Fu Manchu, ale s ním se pojí kontroverze, protože podle některých je tahle postava ztvárněna v komiksech rasisticky a prezentuje desítky let staré stereotypy spojované s Asií.

Navíc jsou tu problémy s právy na Fu Manchua, takže je velmi pravděpodobné, že se ve filmu neobjeví a tak není zase tak mimo mísu domnívat se, že Mandarin bude otcem Shang-Chiho. Je to také legendární záporák, stejně jako Fu Manchu a nebylo by to poprvé, co by Marvel upravil příbuzenské vztahy.

Jak to bude, to se asi jen tak nedozvíme, premiéra filmu je naplánována na 11. 2. 2021.

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat