Joker: Původně zvažovaný konec měl být pořádně šokující

Filmaři Kevin Smith tvrdí, že ví, jaký měl být odlišný konec.

Je běžným zvykem, že v případě filmů se zvažují různé konce. Výjimkou nejsou ani komiksovky a očividně to platí i pro hitovku Joker (2019). Ta skončila tak, že se Joker (Joaquin Phoenix) nepěkně zachoval k lékařce a pak začal tančit na chodbě psychiatrické léčebny.

Podle známého režiséra a geeka Kevina Smitha ale byl zvažován i odlišný konec, který by změnil dějovou linku Batmana tak, jak ji známe. Smith tvrdí, že mu to prozradil... "někdo, kdo pracuje v branži a je známý jako extrémně chytrý a skvělý vypravěč."

Podle této nejmenované osoby by se sice závěr opět odehrával v nemocnici, ale viděli bychom flashback během kterého by to byl právě Joker, kdo by zavraždil Marthu a Thomase Wayneovy a nejen to, nakonec by Joker střelil i malého Bruce a následovaly by titulky.

Vraždu budoucího Batmana by si film Joker klidně mohl dovolit, protože jde o sólovku, která není součástí stejného universa jako ostatní DC filmy. Nicméně by to byl hodně odvážný krok, který by mnohé nejen šokoval, ale určitě by bylo dost lidí naštval, takže je pochopitelné, že se tvůrci nakonec rozhodli pro o něco méně riskantní závěr.


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat