Dolittle: Ani jméno Robert Downey Jr. nemusí stačit, experti očekávají, že jeho nový film bude propadák

Zdá se, že z toho nebude hit.

Robert Downey Jr. patří díky roli Tonyho Stark/Iron Mana k nejoblíbenějším hercům světa. Ale zdá se, že ani jeho jméno na plakátu nemusí stačit, aby byl každý film, ve kterém se objeví, velkým hitem.

Analytici totiž očekávají, že jeho nový projekt Dolittle příliš parády nenadělá. Odhady tvrdí, že tržby z premiérového víkendu z USA a Kanady by se měly pohybovat mezi 20 - 25 miliony dolarů, což se může zdát jako parádní částka, ale film nebyl zrovna levný, rozpočet byl 175 milionů dolarů (vytvořit digitální zvířata něco stojí).

Nepsané pravidlo říká, že by měl film vydělat alespoň 2,5násobek svého rozpočtu, aby byl výdělečný. Tím pádem mluvíme o cca 438 milionech dolarů celosvětově. A tržby kolem 25 milionů dolarů (byť jen z USA a Kanady) zrovna nenaznačují, že by měl takovou částku film od diváků získat.

Samozřejmě může zabrat zbytek světa, ale bude překvapením, jestliže se Dolittle k půl miliardě dolarů. Speciálně pak s ohledem na ne zrovna oslavné recenze. Průměrné hodnocení novinářů je dle serveru RottenTomatoes 4,17 z 10, což rozhodně není žádná sláva.

O kvalitě filmu se můžete přesvědčit sami, v našich kinech běží od 16. 1. 2020.



Zdroj: Variety
Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat