Birds of Prey: Proč tvůrci "zabili" Jokera?

Vysvětlila to Margot Robbie.

Trailer na týmovku Birds of Prey naznačil, že pokud jde o partnera Harley Quinn (Margot Robbie) Jokera, tak to s ním nedopadlo úplně dobře. Zdá se, že ho tvůrci jednoduše zabili a hotovo (jakou to má asi souvislost s tím, že zabodoval film Joker s Joaquinem Phoenixem, byť tento projekt není součástí stejného universa?). Proč se filmaři nakonec rozhodli klaunského prince zločinu zbavit? To vysvětlila Margot Robbie:

"Bylo to buď o tom dokončit příběh Harley a Jokera nebo musel Joker zmizet. Opravdu jsem chtěla vidět Harley a dívčí gang a měla jsem dojem, že je tu mezera na trhu, kterou by mohl ženský akční film zaplnit. Měla jsem pocit, že to nikdo jiný nedělá a nemohla jsem pochopit proč, speciálně, pokud jde o komiksové filmy. Hned o počátku to bylo uvědomělé rozhodnutí, že se rozjedou v této fázi [filmu]. Mám v hlavě příběh toho, co se stalo mezi koncem Sebevražedného oddílu a začátkem Birds of Prey."

Nikoho asi nepřekvapí, že Joker ve filmu nebude s ohledem na to, že tahle verze v podání Jared Leta nebyla přijata zrovna nejlépe a vliv na to měla určitě i zmíněná sólovka Jokera. A Sebevražedný oddíl (2016) ukázal, že Harley Quinn je dostatečně zajímavou postavou, aby utáhla film na svých bedrech s minimální nebo žádnou asistencí Jokera.

Birds of Prey budou mít premiéru už 6. 2. 2020.


Zdroj: CB

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat