Star Wars: Vzestup Skywalkera - Proč film neodpověděl na spoustu otázek?

To vysvětlil režisér.

Film Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) je sice uzavřením devítidílné série filmů o rodu Skywalkerů a následující filmy Hvězdné války se budou věnovat jiným tématům, ale faktem je, že sice Vzestup Skywalkera odpověděl na některé otázky, ale na jiné odpovědi nenabídl. A podle režiséra J.J. Abramse to byl záměr:

SOUVISEJÍCÍ: TŘI NEJHORŠÍ A NEJLEPŠÍ VĚCI NA VZESTUPU SKYWALKERA

"Když jsme do toho šli, věděli jsme, že chceme, aby to působilo jako uzavření. Konec musel přijít. Ale stejně tak jsou tu určité věci, které... takový názor má na Star Wars. Je tu důvod, proč mám tak rád původní trilogii - je tu důvod, proč mám raději původní trilogii víc než prequelovou trilogii, pro mě je důvodem to, že původní trilogie nastolila velké otázky a dovolila vám, abyste si sami vyvodili odpovědi. Dovolila vám, abyste se toho dovtípili sami. Nejsem někdo, kdo potřebuje vědět víc o midi-chlorianech. To není něco, co je vhodné pro mě."

Samozřejmě se nedalo čekat, že devátá epizoda definitivně odpoví na vše, ale některé věci přece jen zodpovězeny být mohly. Na druhou stranu, nezodpovězené otázky nejsou největším problémem, který scénář měl, bylo jich bohužel víc.



Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat