Proč jsou marvelovky úspěšné? Protože ukazují lidské příběhy, věří tvůrce

Christopher Markus se rozpovídal o receptu na to, že marvelovky bodují.

Jestliže se podíváte na přehled nejvýdělečnějších filmů všech dob (pokud není započítána inflace), pak tam najdete hned čtyři marvelovky s tím, že Avengers: Endgame (2019) jsou dokonce na prvním místě s 2,8 miliardami dolarů.

A samozřejmě asi spoustu lidí (a hlavně pracovníků jiných filmových studií) zajímá, jaký je vlastně recept na úspěch marvelovek. To naznačil spoluscenárista několika extrémně úspěšných marvelovek včetně posledních dvou dílů Avengers Christopher Markus:

"Na [komiksový] žánr můžete nahlížet jako na něco, co zdůrazňuje malé lidské příběhy. Chceme vyprávět tyto malé lidské příběhy. Můžete vyprávět tyhle malé příběhy o otci a dceři a má to v sobě určitý prvek přesahu. Otec si vezme kovové brnění a to, kolik očí a uší můžete oslovit se výrazně navýší, nicméně pouze to zdůrazňuje tyhle příběhy, které se pod tím vším skrývají."

Prostě a jednoduše, Christopher věří, že marvelovky bodují proto, že jsou to lidské příběhy, které jsou sice zahaleny v bombastickém hávu, ale pořád jde hlavně o lidské osudy.

Někdo ale možná nebude s tímto tvrzením souhlasit a upozorní, že hlavním tahákem marvelovek je například obsazení, hromada vizuálních efektů nebo to, že se inspirují u komiksů. Každý má svůj důvod, proč vyráží do kina na marvelovky, ale nesporným faktem je, že ať už je příčina jakákoliv, tak to funguje.

Zdroj: Deadline

Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat